FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: DAMIR TABAKOVIĆ PRESS-ATTACHE HOO-A NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U ATENI

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Tehničke odluke glede skorihOlimpijskih igara u Ateni, te Programsko i financijsko izviješće za2003. dominirali su među temama 16. sjednice Vijeća Hrvatskogolimpijskog odbora (HOO) koja je pod predsjedanjem Zlatka Matešeodržana danas u Zagrebu.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Tehničke odluke glede skorih Olimpijskih igara u Ateni, te Programsko i financijsko izviješće za 2003. dominirali su među temama 16. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koja je pod predsjedanjem Zlatka Mateše održana danas u Zagrebu.

Vijeće HOO-a je odlučilo u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata uvrstiti dizača utega Nikiola Pešalova, kanuista na divljim vodama Danka Hercega, kajakaša na divljim vodama Dinka Mulića i konjanika Josefa Pucha, dok status potencijalnih kandidata prestaje boksačima Josipu Jalušiću, Jetišu Bajramiju, Borni Kataliniću i Filipu Paliću, kajakašu na divljim vodama Andreju Gluecksu, te kanuistima na mirnim vodama Nikicu Ljubeku i Draženu Funtaku budući da oni nisu ostvarili norme za sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

Glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić kazao je kako je Vijeće odlučilo poslati na Olimpijske igre i po četvoro atletičara i plivača koji su ostvarili B normu, budući da stav HOO-a da svi koji su ostvarili kvalifikacijske norme zaslužuju put u Atenu. Slična je situacija i sa muškom plivačkom štafetom 4x100 slobodno, koja će mimo standardne procedure biti uvrštena među putnike na Olimpijske igre, jer je rok za prijave 1. srpnja, a naša štafeta temeljem rezultata iz Indianapolisa ostvaruje pravo nastupa, pa je HOO odlučio ubrzati postupak prijave, kazao je Miočić-Stošić. Sa novim uvrštenjima, broj hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Ateni penje se na 75 i to bez tenisača i navedene plivačke štafete.

Predsjednik HOO-a Mateša obznanio je o odluku kojom se za press-atachea hrvatske olimpijske reprezentacije na OI u Ateni, a u dogovoru sa Hrvatskim zborom sportskih novinara, imenuje novinar Obiteljskog radija Damir Tabaković. Zamjenik šefa misije HOO-a u Ateni bit će Neven Šavora, članovi Maja Gencel i Višnja Peran, a posebnom odlukom se za šefa misije HOO-a na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. imenuje Damir Šegota.

Na Vijeću je jednoglasno prihvaćeno Programsko i financijsko izviješće za prošlu godinu, koju je HOO okončao bez gubitaka, kazao je Mateša, a otplaćen je i kredit u iznosu od gotovo dva milijuna kuna. Mateša je naglasio da su od strane HOO-a u protekloj godini, unatoč nepovoljnim okolnostima, gotovo stopostotno isfinancirani svi programi nacionalnih sportskih Saveza, a posebna se rasprava na Vijeću vodila oko kriterija za financiranje Saveza za idući olimpijski ciklus. Stav je HOO-a da će temeljni kriteriji biti brojnost i uspješnost određenog sporta, medalje koje se osvoje na međunarodnim natjecanjima, odnos prema mlađim uzrasnim kategorijama i jakost nacionalnih natjecanja.

Prihvaćen je i prijedlog Pravilnika o uvjetima i postupku davanja mišljenja o organizaciji svjetskih i europskih prvenstava u Hrvatskoj, a usvojena je i kandidatura Hrvatskog kajakaškog saveza za organizaciju utrka Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Zagrebu 2006. i 2007.

Prema najavama iz HOO-a, uskoro će biti održana i prezentacija opreme hrvatskih olimpijaca za natjecanje, slobodno vrijeme i svečane mimohode, a bilo je govora i o Izbornoj skupštini HOO-a čiji termin, zbog Olimpijskih igara, još nije poznat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙