FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: MEĐUNARODNI ATLETSKI MITING "DINAMO ZRINJEVAC 2004"

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Više od 200 atletičara i atletičarkiiz BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske nastupit će 16.lipnja na međunarodnom atletskom mitingu, kojeg će na stadionu naSveticama organizirati atletski klub "Dinamo Zrinjevac".
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Više od 200 atletičara i atletičarki iz BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore i Hrvatske nastupit će 16. lipnja na međunarodnom atletskom mitingu, kojeg će na stadionu na Sveticama organizirati atletski klub "Dinamo Zrinjevac".

Predsjednik kluba Boris Stepinac naglasio je da se miting organizira u sklopu hrvatskih Grand prix mitinga, od kojih su prva dva održana u Splitu i Rijeci, četvrti će biti u Osijeku, a zadnji ponovno u Zagrebu, ali na stadionu Mladosti uz Savu.

Glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza Milan Orešković je rakao da će posebno zanimljivo biti natjecanje u bacanju kladiva i to u obje konkurencije, jer će će hrvatskom rekorderu i olimpijcu Andrašu Haklichu suprostaviti odlični Slovenac Primož Kosmus, a Ivana Brkljačić će imati sjajnu priliku da se na stadionu na kojem trenira dobrim hicom potvrdi konstantni uspon forme. Dolaskom u klub trenera Ivana Ivančića upravo su bacačke discipline postale zaštitni znak "Dinama-Zrinjevca", jer je Ivančić i trener još dvojice naših olimpijaca diskaša Edisa Elkasovića i bacača kugle Nedžada Mulabegovića i po riječima Ivana Ivančića moglo bi se dogotiti da u bacačkim disciplinama u Ateni Hrvatska ima i tri finalista.

Očekuju se zanimljive utrke na 100 i 200 metara jer je sudjelovanje potvrdilo 30-ak sprintera iz četiri zemlje, kao i uzbudljive utrka na srednjim prugama i skoku u dalj.

U sklopu mitinga organizirat će se i druga "Memorijalna utrka štafeta na 4 X 400 metara Ivan Buljat" u čast tragično preminulog mladog atletičara kluba iz Maksimira.

Konferenciji je bila nazočna bivša svjetska rekorderka i europska prvakinja na 800 metara Vera Nikolić koja je najavila mogućnost povratka u Zagreb i svoj bivši atletski klub za koji je, kako je rekla, vežu najljepše uspomene posebno na suradnji s legendarnim trenerom Leom Langom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙