FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEMINAR O ZDRAVSTVENOJ SKRBI SPORTAŠA

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - U nazočnosti doministrice znanosti,obrazovanja i sporta Romane Caput-Jogunice, dopredsjednika Hrvatskogolimpijskog odbora (HOO) Nikole Švigira, glavnog tajnika HOO IviceMiočića Stošića danas je u prostorijama HOO-a održan seminar na temuzdravstvene skrbi sportaša.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - U nazočnosti doministrice znanosti, obrazovanja i sporta Romane Caput-Jogunice, dopredsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Nikole Švigira, glavnog tajnika HOO Ivice Miočića Stošića danas je u prostorijama HOO-a održan seminar na temu zdravstvene skrbi sportaša.

Romana Caput-Jogunica informirala je 20-tak nazočnih trenera, kako je u prijedlogu novog Zakona o sportu implementiran i nacionalni program sporta koji u šest članaka obuhvaća i posebnu zdravstvenu zaštitu sportaša te borbu protiv dopinga.

Obraćajući se sudionicima seminara, glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić naglasio je važnost održavanja ovakvog tipa seminara nakon kojih se u praksi primjenjuju nova saznanja o zdravstvenoj zaštiti koja je iznimno bitna u razvoju mladog sportaša. Toga je svjestan i HOO, dodao je glavni tajnik, koji preko Programa individualne skrbi i mladim sportašima i organizacijom ovakvih seminara, nastoji educirati sve koji su uključeni u pravilan i kvalitetan razvoj mladih sportaša.

Seminaru su nazočili i v.d. direktora UNŠS-a Neven Šavora, pomoćnik direktora UNŠS-a Robert Gojević te koordinatorica seminara i voditeljica posebnih sportskih programa HOO-a Gordana Borko, koja je nazočne trenere obavijestila kako kompletne preglede koje su sportaši mogli do sada obaviti na poliklinici "Nemetova" u Zagrebu, od sada pod istim uvjetima mogu obavljati u Osijeku, Splitu i Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙