FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 24. LIPNJA

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 24. lipnja.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 24. lipnja.

KOPRIVNICA - Farmaceutska tvrtka Belupo u četvrtak će otvoriti novu tvornicu polukrutih i tekućih lijekova vrijednu 10 milijuna eura. Nova se tvornica prostire na 2.035 četvornih metara, a zapošljavati će 50 djelatnika. Proizvodni kapacitet tvornice je 160 tuba krema ili masti u minuti odnosno 5000 čepića na sat. Tvornicu će, kako se očekuje, svečano otvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader (11,30 sati, Belupo, Danica 5).

DUBROVNIK - Hrvatska narodna banka (HNB) organizator je dvodnevne međunarodne Dubrovačke ekonomske konferencije, na kojoj će između ostalog biti riječi o financijskoj ulozi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u slučaju kriza na novonastajućim tržištima, koristima i problemima koje donose pripreme za euro u novopridošlim članicama Europske unije itd. Konferencija koja će okupiti predstavnike najznačajnijih međunarodnih financijskih organizacija i kreatore gospodarskih odluka održava se desetu godinu za redom (Hotel Argenitina, Dubrovnik).

ZAGREB - Stanje svjetskih naftnih rezervi i njihov utjecaj na globalistička, gospodarska i geopolitička zbivanja naziv je okruglog stola čiji je organizator Razred za tehničke znanosti i Znanstveno vijeće za naftu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (10,00 sati, HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Ukupna vrijednost tržišta mobilnog dopisivanja u Hrvatskoj lani je dosegla 94,5 milijuna američkih dolara, a Hrvatska, od svih zemalja u središnjoj i istočnoj Europi ima najviši mjesečni prosjek po korisniku, izvijestila je dana analitička kuća IDC. Tržišta mobilnog dopisivanja u Središnjoj i Istočnoj Europi, sa oko 45 milijuna korisnika u 2003, još uvijek pokazuju značajan potencijal za rast, kaže se u novoj studiji te kuće koja je pokrila jedanaest zemalja regije, bez Rusije. Prema podatcima studije, lanjska potrošnja na mobilno dopisivanje u zemljama središnje i istočne Europe iznosila je 1,2 milijarde dolara.

OSIJEK - Potkraj svibnja u osječkoj Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 32.246 nezaposlenih osoba, što je 2,8 posto manje nego u travnju i 3,7 posto manje u odnosu na svibanj prošle godine. Po podacima Područne službe, nakon povećanja u siječnju i veljači, u ožujku je zaustavljen rast nezaposlenosti, da bi u travnju i svibnju bio zabilježen prosječni pad nezaposlenosti od 2,8 posto.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙