FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJEN NOVI GLAVNI DIREKTOR HUP-A NEVEN MIMICA

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Novi glavni direktor Hrvatske udrugeposlodavaca (HUP) Neven Mimica istaknuo je danas kako će u narednojfazi približavanja Hrvatske Europskoj uniji prevladavati gospodarskapitanja.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Novi glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Neven Mimica istaknuo je danas kako će u narednoj fazi približavanja Hrvatske Europskoj uniji prevladavati gospodarska pitanja.

"U dosadašnjoj fazi približavanja dominantna je bila izvršna vlast. Sada kad je glavno pitanje 'kako', a ne 'zašto', više odgovora na to pitanje ima gospodarstvo", kazao je Mimica, objašnjavajući time i svoj dolazak na mjesto glavnog direktora HUP-a.

Ističe da HUP mora iskoristiti priliku da svojim članicama pomogne u postizanju konkurentnosti na europskom tržištu.

Upitan kako će zbog nove dužnosti regulirati zastupnički status, Mimica je odgovorio da će poštovati odredbe Zakona o sukobu interesa u obnašanju javnih dužnosti, čije se donošenje uskoro očekuje. Što mi omogući taj zakon to ću iskoristiti, kazao je.

Mimica će dužnost glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca preuzeti 1. srpnja, a na toj poziciji zamijenit će vršitelja dužnosti glavnog direktora Bernarda Jakelića, koji je tu dužnost obavljao od jeseni prošle godine.

Od sljedećeg mjeseca, kako je izvijestio predsjednik izvršnog odbora HUP-a Darko Marinac, Jakelić će obnašati dužnost zamjenika glavnog direktora HUP-a i voditelja HUP-ova ureda u Osijeku.

Marinac je zahvalio Jakeliću na, kako je rekao, odlično obavljenom poslu.

Izvijestio je da je odluka o angažiranju Nevena Mimice neformalno donesena prije mjesec i pol dana, a formalno je odluku potvrdio Izvršni odbor HUP-a na današnjoj sjednici.

Neven Mimica rođen je 1953. u Splitu, u Vladi Ivice Račana bio je ministar europskih integracija, a bio je i glavni pregovarač za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU. Prije toga obnašao je dužnost zamjenika ministra gospodarstva te pomoćnika ministra gospodarstva u Upravi međunarodnih gospodarskih odnosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙