FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ PREDSTAVIO NAGIBNE VLAKOVE

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) u petak supromotivnom vožnjom od Zagreba do Koprivnice predstavile nagibnevlakove, te najavile da će zbog nemogućnosti da u ljetnom razdobljuvrijeme putovanja od Zagreba do Splita bude manje od pet sati sniziticijenu karata tim vlakovima, ali još nisu odlučili koliko.
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) u petak su promotivnom vožnjom od Zagreba do Koprivnice predstavile nagibne vlakove, te najavile da će zbog nemogućnosti da u ljetnom razdoblju vrijeme putovanja od Zagreba do Splita bude manje od pet sati sniziti cijenu karata tim vlakovima, ali još nisu odlučili koliko.

Nagibnim vlakovima putnici će se moći voziti ovog ljeta, krajem srpnja od Zagreba do Splita, podsjetio je predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić.

Tri para nagibnih vlakova ipak neće, kako su ranije najavljivali iz HŽ, voziti ispod pet sati od Zagreba do Splita, već oko šest sati u razdoblju od kraja srpnja do 15. rujna kada će se nastaviti radovi na "ličkoj" pruzi.

Zbog toga u HŽ-u razmatraju mogućnost da u ljetnom voznom redu smanje cijenu karte za te vlakove, ali danas nisu mogli reći koliko će to smanjenje biti.

To bi smanjenje vrijedilo do 15. rujna, a onda bi se vratile već predložene cijene karata, jer Mlinarić očekuje da bi nakon završetka radova na "ličkoj" pruzi nagibni vlakovi mogli voziti od Zagreba do Splita ispod pet sati.

Prema ranijim najavama, cijena osnovne prijevozne karte drugog razreda u jednom smjeru od Zagreba do Splita bila bi 160 kuna, a u prvom razredu 235 kuna.

Mlinarić je istaknuo da se intenzivno radi na projektu "Lika" i da se HŽ priprema za dolazak njemačkog mjernog nagibnog vlaka 5. srpnja.

Taj bi vlak nizom mjerenja trebao utvrditi kvalitetu prijevoza, stanje kvalitete kolosijeka na "ličkoj" pruzi i optimizirati vozno vrijeme za ljetni i zimski vozni red, podsjetio je Mlinarić. Napomenuo je da je mjerni vlak HŽ-a već počeo s mjerenjima.

HŽ također razmatra da od 15. rujna nagibni vlakove voze na relacijama od Zagreba do Varaždina, od Zagreba do Rijeke i od Zagreba do Osijeka.

Iako je najveća brzina nagibnih vlakova do 160 kilometara na sata, na današnjoj promotivnoj vožnji Zagreb-Koprivnica-Zagreb najveća brzina kojom je vlak vozio bila je 130 kilometara zbog ograničenja pruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙