FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROGRAM ZAŠTITE OD POŽARA NA HRVATSKIM ŽELJEZNICAMA

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestilesu danas da su i ove godine vrlo dobro pripremile posebne mjerezaštite od požara u ljetnim mjesecima.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su danas da su i ove godine vrlo dobro pripremile posebne mjere zaštite od požara u ljetnim mjesecima.

Intenzivno se uništava korov i nisko raslinje, stalno se nadziru i pripremaju vatrogasni vlakovi, na kolodvorima se postavljaju cisterne s vodom, a blizu dojavno-promatračkih mjesta metalne bačve s vodom i pijeskom. U lokomotivama, vlakovima i vagonima postavljeni su vatrogasni aparati, a pojačano se nadzire ispravnost instalacija u željezničkim objektima. Posebne mjere zaštite od požara na prugama kojima prijeti veća opasnost od požara, uz obalu, provode se od 1. lipnja do 30. rujna, a na prugama u kontinentalnom području od 1. srpnja do 30. rujna.

U Kaštel Starom postavljen je protupožarni vlak sa stalnom službom i vatrogascima DVD-a Kaštela, a u Kninu je postavljen vagon s cisternom za gašenje požara na nepristupačnom terenu uz prugu, stoji među ostalim u priopćenju HŽ-a.

Protekle dvije godine buknulo je manje požara nego prijašnjih godina. Prošle je godine na splitskom području uz pruge buknulo 19 požara, a na riječkome području devet. Vatra je na splitskom području pretprošle godine zahvatila 40 hektara, a prošle 25 hektara. Na riječkom području vatra je pretprošle godine zahvatila 1,5 hektara, a prošle 361 hektar, ali treba napomenuti da su se tri šumska požara proširila na područje pružnog pojasa. Godine 2003. bila je samo jedna prijava da je požar buknuo zbog propusta Hrvatskih željeznica, stoji među ostalim u priopćenju HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙