FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRVI SASTANAK STRUČNOG POVJERENSTVA HŽ-A OKO LIČKE PRUGE BEZ DETALJA

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Stručno povjerenstvo Hrvatskihželjeznica (HŽ) koje treba utvrditi činjenično stanje u realizaciji"Projekta Lika" održalo je danas prvi sastanak, ali u HŽ-u ne želeiznositi o čemu se raspravljalo, najavljujući da će o radupovjerenstva izvijestiti kada ono podnese cjelovit izvještaj, a moraga izraditi u roku od 21 dan.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Stručno povjerenstvo Hrvatskih željeznica (HŽ) koje treba utvrditi činjenično stanje u realizaciji "Projekta Lika" održalo je danas prvi sastanak, ali u HŽ-u ne žele iznositi o čemu se raspravljalo, najavljujući da će o radu povjerenstva izvijestiti kada ono podnese cjelovit izvještaj, a mora ga izraditi u roku od 21 dan.

Povjerenstvo treba utvrditi stanje u ostvarenju projekta kapitalnog remonta tzv. ličke pruge, odnosno način trošenja novca, razloge kašnjenja radova na tom dijelu pruge, planirane radove i sredstva i drugo, izvijestili su iz HŽ-a.

Također je naloženo i Internoj reviziji tvrtke da izvrši uvid u dokumentaciju i utvrdi činjenice i stanje vezano uz nabavku catering opreme u nagibnom vlaku.

Naime, nagibni su vlakovi stigli u Hrvatsku bez catering opreme i HŽ će morati potpisati za njih dodatne ugovore u vrijednosti oko pola milijuna eura

Predsjednik uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić Mlinarić na novinskoj konferenciji održanoj sredinom lipnja kazao je kako je "neugodno iznenađen" činjenicom da prilikom primopredaje dužnosti nije bio upoznat sa svim problemima oko projekta "Lika" i najavio je da će Uprava HŽ-a osnovati povjerenstvo koje će ispitati tko je odgovoran zbog propusta i grešaka oko nagibnih vlakova.

Također je tada pojasnio da će HŽ morati potpisati dodatne ugovore za ugradnju catering opreme u nagibne vlakove, jer to nije bilo predviđeno osnovnim ugovorom. Tako će se osnovna cijenu od 32,3 milijuna eura za osam nagibnih vlakova, povisiti za dodatnih oko pola milijuna eura, jer ugradnja stoji oko 61 tisuću eura po vlaku.

Prema tadašnjim Mlinarićevim najavama pod "lupom" povjerenstva mogla bi se naći i pitanja vezna uz građevinsku infrastrukturu na pruzi Zagreb-Split. Iz HŽ-a su pak još ranije kao razloge nedovršavanja radova na ličkoj pruzi do 15. lipnja naveli kašnjenje isporuka materijala i loše vrijeme.

Predsjednik povjerenstva koje treba utvrditi činjenice u realizaciji projekta "Lika" je savjetnik u uredu uprave HŽ-a Nikola Ratković, a u njemu je još pet članova, iz HŽ-a direktor financija Ante Dedić, te stručnjaci sa Građevinskog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Instituta za promet i veze i Fakulteta prometnih znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙