FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UPRAVA HŽ-A I PREDSTAVNICI SLAVONSKIH ŽUPANIJA O OBNOVI PRUGA U ISTOČNOJ SLAVONIJI

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskihželjeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić sa suradnicima razgovarao jedanas s predstavnicima Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjskežupanije i izvijestio ih da na tom području ove godine neće bitinastavka modernizacije HŽ-a, te da se svi radovi predviđeni u ovojgodini biti preneseni u iduću godinu.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) Tomislav Josip Mlinarić sa suradnicima razgovarao je danas s predstavnicima Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i izvijestio ih da na tom području ove godine neće biti nastavka modernizacije HŽ-a, te da se svi radovi predviđeni u ovoj godini biti preneseni u iduću godinu.

Mlinarić je kao razlog naveo nedostatak novca i to što poslovni plan HŽ-a za 2004. još nije donesen, jer se čeka rebalans državnog proračuna, priopćeno je iz HŽ-a.

Čelnici HŽ-a i predstavnici dviju slavonskih županija razgovarali su o obnovi i modernizaciji pruga u istočnoj Slavoniji, od Slavonskog Šamca do Belog Manastira, te o obnovi dionice X koridora kroz Slavoniju i obnovi pruge Osijek-Gaboš-Vinkovci.

U priopćenju HŽ-a se navodi da su vezano za C-ogranak V koridora dovršeni projekti obnove za dionicu Beli Manastir-Osijek i dionicu Šamac-Vrpolje i na jesen bi trebali biti objavljeni međunarodni natječaji za izvođače radova i nabavu materijala kako bi u proljeće 2005. počeli radovi na tim dionicama.

Nedostaje još dokumentacija za dionicu Đakovo-Osijek, a radovi na njoj bi trebali početi 2006, a usporedo s obnovom pruge obnavljale bi se i kolodvorske zgrade. Neće se, kako se navodi, odustati ni od zajedničkog projekta osječkog kolodvora i izgradnje pothodnika ispod njega.

Iduće godine počeli bi radovi na X prometnom koridora, a očekuje se da bi u srpnju ove godine bila gotova dokumentacija za remont pruge između Vinkovaca i Jankovaca.

U srpnju će biti gotova i dokumentacija za obnova pruge Osijek-Gaboš-Vinkovci, a radovi i na toj pruzi počeli bi tek iduće godine i to kada se namaknu sredstva od 60 milijuna kuna. Za obnovu te pruge zainteresirana je i norveška vlada s kojom se pregovara da u tom projektu sudjelovanju sa 20 milijuna kuna, navodi se u priopćenju HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙