FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Ribari traže razgovor s premijerom Sanaderom

ZADAR, , 28. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Ceha hrvatskih ribaraTonči Božanić izjavio danas u Zadru da ribari traže da ih primipremijer Ivo Sanader kako bi ga upozorili na probleme s kojima će sehrvatski ribari suočiti zbog odgode primjene ribolovno-ekološke zonena Jadranu.
ZADAR, , 28. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Ceha hrvatskih ribara Tonči Božanić izjavio danas u Zadru da ribari traže da ih primi premijer Ivo Sanader kako bi ga upozorili na probleme s kojima će se hrvatski ribari suočiti zbog odgode primjene ribolovno-ekološke zone na Jadranu.

Predstavnici hrvatskih ribara, učlanjenih u Ceh za ribarstvo pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, na današanjem sastanku u Zadru ocijenili su da Hrvatska nije smjela popustiti pod pritiskom Italije i Slovenije, tim više što, kako je rečeno, gotovo sve zemlje EU-a, osim Italije i Grčke, imaju proglašene ribolovno- ekološke zone.

Predstavnik istarskih ribara Željko Majednić izjavio je da u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva sjede nekompetentni ljudi koji ne znaju puno o ribarstvu. Sada kada je Vlada odustala od svog legitimnog prava da zaštiti svoj dio Jadrana, nastupit će potpuno uništavanje ribljih resursa, što će se teško moći nadoknaditi, smatra Božanić, predsjednik Ceha hrvatskih ribara.

Ribari su upozorili na apsurde koji će se događati od listopada. Talijanski i slovenski ribari moći će neometano ulaziti u naš gospodarski pojas i pri ribolovu koristiti brojne ribarske alate, dok će se hrvatski ribari morati pridržavati hrvatskih zakona koji ograničavaju vrstu i broj alata, rečeno je na današnjem sastanku Ceha za ribarstvo pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, održanom u Zadru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙