FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRUXELLES SUSPENDIRAO KAZNENE MJERE PROTIV MICROSOFTA

BRUXELLES, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija objavila jeu nedjelju da je suspendirala provedbu kaznenih mjera protivMicrosofta dogovorenih radi očuvanja konkurentnosti na tržištusoftwarea, u očekivanju odluke Europskog suda pravde o posljednjojžalbi američkog giganta.
BRUXELLES, 27. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europska komisija objavila je u nedjelju da je suspendirala provedbu kaznenih mjera protiv Microsofta dogovorenih radi očuvanja konkurentnosti na tržištu softwarea, u očekivanju odluke Europskog suda pravde o posljednjoj žalbi američkog giganta.

"Komisija je obavijestila Europski sud pravde da je, u interesu pravde, odlučila da neće provesti mjere usvojene 24. ožujka sve dok je Microsoftova žalba... u procesu razmatranja", priopćila je Komisija.

Rok od tri mjeseca koji je Europska komisija dala Microsoftu da ponudi novu verziju operativnog sustava Windows bez programa Media Player istekao je u ponedjeljak.

Microsoft je u petak navečer sudu podnio žalbu kojom traži suspenziju kaznenih mjera koje mu je odredio Bruxelles zbog zloporabe dominantne pozicije na tržištu.

Prvu žalbu podnio je još 8. lipnja tražeći poništenje odluke o zloporabi dominantnog položaja i rekordne kazne od gotovo pola milijarde eura koju mu je Bruxelles odredio 24. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙