FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milna: mještani najavili blokadu katamarana koji plovi iz Jelse u Split

MILNA, 27. lipnja 2004. (Hina) - U ponedjeljak, 5. srpnja, u 7 sati napomorskom prolazu između otoka Brača i Šolte nezadovoljni stanovniciMilne blokirat će katamaran koji iz Jelse tog jutra plovi u Split jerMilna nije uključena u svakodnevnu katamaransku vezu Split - Bol -Jelsa, doznaje se od glasnogovornika prosvjednog odbora MirkaTerzića.
MILNA, 27. lipnja 2004. (Hina) - U ponedjeljak, 5. srpnja, u 7 sati na pomorskom prolazu između otoka Brača i Šolte nezadovoljni stanovnici Milne blokirat će katamaran koji iz Jelse tog jutra plovi u Split jer Milna nije uključena u svakodnevnu katamaransku vezu Split - Bol - Jelsa, doznaje se od glasnogovornika prosvjednog odbora Mirka Terzića.

Ta je reakcija rezultat višegodišnjih neuspješnih nastojanja Općine Milne da se ponovno uključi u svakodnevnu brodsku vezu Split - Milna - Bol - Jelsa.

"Kada je potkraj proljeća raspisan natječaj za novu koncesiju na toj liniji, vjerovali smo, na temelju uvjeravanja županijskih čelnika, da će katamaran pristajati i u Milnu", rekao je Terzić, dodajući da se to nije dogodilo. Milnjani misle da je za to odgovoran splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja, koji je odbio s njima razgovarati, tvrdi Terzić.

Svrha je blokade zaustaviti prolaz katamarana koji u Split kreće tog jutra iz Jelse, a drugi će se brodovi puštati. U prvom tjednu predviđeno je da se blokada provodi svaki drugi ili treći dan, a trajat će pet sati na dan, i to dva i pol sata prijepodne i isto toliko poslijepodne. No, ako se u roku od sedam dana ne postigne dogovor, to jest ako katamaran ne počne pristajati u Jelsu, morski prolaz na najužem dijelu između Brača i Šolte bit će blokiran čeličnim sajlama i konopcima koje će na površini držati plutače, što će potpuno zaustaviti promet tim dijelom Jadrana, izjavio je Terzić.

Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja danas nije bio dostupan, te nije komentirao najavu blokade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙