FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić u Varaždinu: Hrvatskoj trebaju proizvodnja, izvoz i nova radna mjesta

VARAŽDIN, 11. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdanas je u Varaždinu rekao kako Hrvatskoj trebaju proizvodnja, izvoz inova radna mjesta.
VARAŽDIN, 11. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je u Varaždinu rekao kako Hrvatskoj trebaju proizvodnja, izvoz i nova radna mjesta.

"Naši su ljudi uvijek odlazili u svijet radi kapitala, a mi sad moramo promijeniti smjer i kapital i tehnologiju dovesti u Hrvatsku", rekao je predsjednik Mesić koji se u Gradskoj vijećnici upoznao s projektom varaždinske Slobodne zone te prisustvovao potpisivanju ugovora između direktora Slobodne zone Slobodana Mikaca i predstavnika najvećeg stranog i domaćeg investitora u Slobodnu zonu - austrijske tvrtke "Boxmarka" i varaždinskog "Gumiimpexa".

Mesić je istaknuo kako želi da se takva ulaganja dogode i u drugim dijelovima Hrvatske, dodavši kako se on već dugo zauzima za otvaranje zona jer se tako najbrže može doći do tehnologije i kapitala.

"U Varaždinu smo time dobili proizvodnju, izvoz i nova radna mjesta, a to Hrvatskoj treba. Moramo doraditi i zakon o zonama, motivirati dolazak kapitala i tehnologija te motivirati vlasnike kapitala da svoju dobit reinvestiraju u Hrvatsku. Što više proizvodimo i izvozimo, bit ćemo prepoznatljiviji kao zona sigurnosti u koju se isplati ulagati", rekao je Mesić, istaknuvši da najveći dio varaždinske proizvodnje pomaže smanjenju hrvatskog uvoza.

Varaždinska slobodna zona prostire na 700.000 četvornih metara, a zajednički je projekt Grada, Županije i općine Trnovec Bartolovečki, na čijem se području nalazi. To je najveća greenfield investicija u Hrvatskoj u proteklih deset godina, a dosad je potpisan sporazum s pet investitora.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako se očekuje da će se tamo za dvije godine zaposliti oko 2500 ljudi.

Predsjednik Stjepan Mesić tijekom posjeta Varaždinu posjetio je i tvrtku "Gumiimpex" te varaždinsku Zračnu luku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙