FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio Kastav

KASTAV, 14. lipnja 2004. (Hina) - Industrijska zona u Kastvu, koju suzajednički ostvarili gradska uprava i poduzetnici, pokazuje da sedobrom organizacijom može postići više u gospodarstvu i povećati brojradnih mjesta, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić zadanašnjeg posjeta Kastvu.
KASTAV, 14. lipnja 2004. (Hina) - Industrijska zona u Kastvu, koju su zajednički ostvarili gradska uprava i poduzetnici, pokazuje da se dobrom organizacijom može postići više u gospodarstvu i povećati broj radnih mjesta, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić za današnjeg posjeta Kastvu.

U izjavi za novinare nakon radnog sastanka s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom i kastvanskom gradonačelnicom Sonjom Brozović-Cuculić, Mesić je izrazio zadovoljstvo postignućima grada Kastva i istaknuo kako su tamošnji stanovnici pokazali da udruženi mogu povećati broj radnih mjesta i to nakon što su ona, s propašću velikih poduzeća u Rijeci, bila izgubljena.

Zamoljen da prokomentira tvrdnju ekološke udruge Eko-Kvarner da on iznošenjem samo nekih, pa i netočnih, činjenica o projektu Družba Adria obmanjuje hrvatsku javnost radi promidžbe projekta izvoza ruske nafte preko Omišlja, Mesić je rekao da javnost obmanjuje Eko-Kvarner jer ne govori o gospodarskoj komponenti toga projekta.

Mesić je rekao da se moraju prihvaćati gospodarski projekti koji donose korist i zapošljavanje, ako se uz to u potpunosti poštuju ekološki standardi.

Dodao je da udruga Eko-Kvarner treba odgovoriti koja bi korist bila ako bi naftovod završavao u Trstu, s obzirom na to da bi tankeri plovili istim morem.

Odgovarajući novinarima na upit o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, Mesić je istaknuo da građani, svi zajedno, moraju ostvariti standarde zemalja Unije, jer ono što je tu bitno jesu standardi, a ne puka forma. Dodao je kako su ljudi u Kastvu pokazali da se ti standardi mogu doseći.

Na upit o potpori građana i političkih stranaka njegovoj kandidaturi za još jedan predsjednički mandat, Mesić je ustvrdio da su građani i neke stranke prepoznali njegovu ulogu "korektivnog faktora u zemlji i čvrste točke sustava".

Rekao je kako smatra da je dobro obavljao te funkcije. Pritom je podsjetio na svoje protivljenje odlasku naše vojske u Irak te na slučaj kada su se, kako je rekao, neki generali poželjeli baviti politikom, što kao aktivni vojnici nisu mogli, pa im je on "to omogućio".

Izrazio je zadovoljstvo što ga podupiru stranke koje se bore za iste ciljeve kao i on, a dodao je kako ima i stranaka čiju potporu ne bi želio, napomenuvši da će se one same prepoznati.

Predsjednik Mesić također je izvijestio da je odustao od putovanja na Olimpijadu u Atenu jer je to prevelik trošak. Iako bi njemu bio osiguran besplatan smještaj, rekao je, trošak pratećeg osoblja bio bi prevelik.

Predsjednik Mesić obišao je i povijesni dio Kastva, a popodne odlazi u Opatiju povodom proslave Dana grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙