FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MESIĆ: NEZAPOSLENOST JE JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA U VUKOVARSKOJ ŽUPANIJI

VUKOVAR, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićupozorio je u ponedjeljak u Vukovaru da je jedan od najvećihgospodarskih problema velika nezaposlenost.
VUKOVAR, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić upozorio je u ponedjeljak u Vukovaru da je jedan od najvećih gospodarskih problema velika nezaposlenost.

Pitanje nezaposlenosti različito je dislocirano pa tako postoje sredine s pet do šest posto nezaposlenih, ali i sredine poput Vukovarsko-srijemske županije u kojoj je nezaposlenost 37 posto, izjavio je predsjednik nakon izvanredne zajedničke sjednice Skupštine i Poglavarstva Vukovarsko-srijemske županije.

U izjavi novinarima također je ocijenio da su hrvatsko Podunavlje i Vukovarsko-srijemska županija postali zonom sigurnosti, a za gospodarski razvitak i napredak tog područja, po njegovu mišljenju, potrebno je zajedničko djelovanje Vlade, Sabora i predsjednika Republike.

"Svi se moramo uključiti u proces kako bismo dobili propise koji će motivirati dolazak kapitala i tehnologija na ovo područje", poručio je predsjednik Mesić i zaključio kako Hrvatska "nema pravo na siromaštvo s obzirom na resurse s kojima raspolaže".

Na izvanrednu zajedničku sjednicu Skupštine i Poglavarstva Vukovarsko-srijemske županije predsjednika Republike pozvali su županijski čelnici, a osim gospodarskih i socijalnih pitanja, po riječima predsjednika Mesića, na sjednici se razgovaralo i o utvrđivanju državne granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

"O granicama smo rekli tek toliko da je to pitanje riješila Badinterova komisija, koja je zaključila da su granice bivših republika sada granice novostvorenih država", rekao je Mesić.

Na pitanje novinara zašto još nije riješeno pitanje hrvatsko-srpsko-crnogorske granice "ako je situacija tako jasna", predsjednik Mesić je odgovorio kako je razlog tomu "nedostatak političke volje".

"Što se tiče Hrvatske, mi imamo definirane pozicije. Međutim, uvijek se plašimo onih koji kažu da bi mijenjali granice, pa tako dobivamo poruke da je granica između Hrvatske i Srbije između Virovitice, Karlovca i Karlobaga", rekao je Mesić, dodajući kako je nužno "otvoriti se prema Europi, a ne ratovati za granice".

Izvanredna sjednica Skupštine i Poglavarstva Vukovarsko-srijemske županije održana je bez nazočnosti novinara, kojima nije dopušten ni obilazak s predsjednikom Mesićem i njegovom pratnjom Slobodne zone "Vukovar" i vukovarskoga VUPIK-a, niti da budu nazočni polaganju vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

Tek je predviđeno da predsjednik Mesić novinarima da još jednu izjavu u Iloku nakon što s vidikovca Principovca razgleda hrvatsko-srpsko-crnogorsku državnu granicu.

Radni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji predsjednik Republike Stjepan Mesić završit će gostovanjem u emisiji Hrvatskog radija uživo "S predsjednikom na kavi", koja će se emitirati iz iločkih Starih podruma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙