FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ŠIRENJE EU-A VRAĆA TRST U SREDIŠTE REGIJE

ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Središnji zemljopisni položaj Trstanakon širenja Europske unije postaje jedna je od velikih prednostigrada, istaknuo je u razgovoru za milanski Avvenire tršćanskigradonačelnik Roberto Dipiazza.
ZAGREB, 24. lipnja 2004. (Hina) - Središnji zemljopisni položaj Trsta nakon širenja Europske unije postaje jedna je od velikih prednosti grada, istaknuo je u razgovoru za milanski Avvenire tršćanski gradonačelnik Roberto Dipiazza.

Trst, koji je do sada bio stisnut između državnih granica, ponovno postaje glavni grad ovog područja, rekao je Dipiazza u razgovoru. Trst je očuvao svoj srednjoeuropski i multietnički značaj, kaže Dipizza i napominje da se Trst "sada ponovno našao u središtu zemalja koje bilježe veliki razvoj, poput Slovenije i Hrvatske". Dipiazza stoga predviđa da će koristi od novih okolnosti imati cijeli sjeveroistok Italije te da će se povoljno odraziti i na demografski razvoj.

Širenje EU-a na istok i Jadranu vraća važnu ulogu koridora za robu koja prolazi prema istoku i sjeveru, napominje Dipiazza i ističe da, kako Europa "ponovno počinje disati sa svoj dva plućna krila, istokom i zapadom", Trst dolazi u središte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙