FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ITALIJA JE ZAINTERESIRANA ZA USPJEŠNU STABILIZACIJU BALKANA

ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Italija podupire težnju Hrvatskeintegraciji u europske i euro-atlantske strukture i pozdravlja nedavnuodluku Europskog vijeća kojom je Hrvatskoj dodijeljen status kandidataza ulazak u EU, prenosi The Independent navode iz govora talijanskogministra vanjskih poslova Franca Frattinija u Kraljevskom institutu zameđunarodna pitanja u Londonu.
ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Italija podupire težnju Hrvatske integraciji u europske i euro-atlantske strukture i pozdravlja nedavnu odluku Europskog vijeća kojom je Hrvatskoj dodijeljen status kandidata za ulazak u EU, prenosi The Independent navode iz govora talijanskog ministra vanjskih poslova Franca Frattinija u Kraljevskom institutu za međunarodna pitanja u Londonu.

Italija je nedvojbeno zainteresirana za uspješnu stabilizaciju Balkana pa je jako zadovoljna "nevjerojatnim napretkom", ostvarenim u proteklih nekoliko godina, ističe ministar Frattini, navodeći kao "najrječitiji" primjer nedavni pristup Slovenije EU-u.

"Nitko zacijelo ne sumnja u odlučnost talijanske vlade da surađuje u procesu preobrazbe Balkana u prostor mira, slobode, stabilnosti i prosperiteta", istaknuo je Frattini, naznačivši i spremnost Rima da pomoć kakvu je pružio Hrvatskoj ponudi i ostalim zemljama, "sposobnim poduzeti nužne korake".

"To bi se načelo trebalo odnositi i na Srbiju i Crnu Goru ali i na Albaniju. Spomenute zemlje ne bi trebale biti ostavljene na cjedilu u nastojanjima oko modernizacije. Naš je cilj pobrinuti se da napredak postignut na Balkanu ne bude moguće poništiti. To neće biti lako postići", upozorio je talijanski ministar vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙