FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

4. OSJEČKO LJETO KULTURE OD 29. LIPNJA DO 21. SRPNJA

OSIJEK,24. lipnja(Hina) - Ovogodišnje 4., "Osječko ljeto kulture"održat će se od 29. lipnja do 21. srpnja, a na 11 lokacija upovijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi bit će prikazana ukupno 42 kazališna,glazbena, filmska, književna i likovnoumjetnička sadržaja, rečeno jena današnjoj konferenciji za novinare u osječkom Gradskompoglavarstvu.
OSIJEK,24. lipnja(Hina) - Ovogodišnje 4., "Osječko ljeto kulture" održat će se od 29. lipnja do 21. srpnja, a na 11 lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi bit će prikazana ukupno 42 kazališna, glazbena, filmska, književna i likovnoumjetnička sadržaja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u osječkom Gradskom poglavarstvu.

Program počinje 29. lipnja premijernom predstavom osječkog Dječjeg kazališta "Kneja", autorice Lidije Bajuk-Pecotić, u režiji Dubravke Crnojević-Carić, dok će dan kasnije koncert održati međunarodno poznati hrvatski pijanist Maksim Mrvica, izvijestili su predsjednica Organizacijskog odbora Jasminka Mesarić i član Gradskog poglavarstva Ante Katalinić.

U kazališnom dijelu programa, uz ostale, nastupit će osječki i zagrebački HNK, zagrebačka kazališta "Kerempuh" i "Exit", Narodno kazalište iz Subotice, Gradsko kazalište iz Ptuja, Mini teater iz Lubljane, međunarodna kazališta skupina "Madhouse Theatre Company", te kazališta iz Beča, Brna i Libereca.

Uz skupnu izložbu "Hrvatske nove skulputre", predviđeno je i nekoliko performansa, dok će u glazbenom dijelu programa koncerte, uz ostale, održati Panonska filharmonija iz Pečuha, Zagrebački gitaristički kvartet te etno-jazz glazbenica Tamara Obrovac.

Na književnim susretima, uz ostalo, predstavit će se književnica Lidija Bajuk-Pecotić, a održat će se i predstavljanje antologija suvremene hrvatske i mađarske poezije.

Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić rekao je kako se ukupni troškovi ovogodišnjeg "Ljeta kulture", procjenjuju na oko milijun kuna, od čega je grad osigurao više od 600.000 kuna, Ministarstvo kulture 135.000 kuna, a ostatak sponzori.

Svotu koju je izdvojilo resorno ministarstvo Kramarić je ocijenio premalenom i nedopustivom, istaknuvši kako grad Osijek traži ravnomjeran tretman sa sličnim kulturnim priredbama te kako očekuje da će u idućem državnom proračunu za "Osječko ljeto kulture" biti izdvojeno više sredstava.

Katalinić je dodao da se u financiranje "Osječkog ljeta kulture" ove godine uopće nije uključila ni Osječko-baranjska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙