FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić primio stručnjake s Harvarda

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićrazgovarao je danas s prodekanom Harvarda, uglednog američkogsveučilšta, Russellom A. Sannom i prof. povijesti arhitekture EvomBlau o projektu o Zagrebu koji želi izvesti Poslijediplomski studijarhitekture i urbanizma toga sveučilišta, priopćilo je Ministarstvokulture.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić razgovarao je danas s prodekanom Harvarda, uglednog američkog sveučilšta, Russellom A. Sannom i prof. povijesti arhitekture Evom Blau o projektu o Zagrebu koji želi izvesti Poslijediplomski studij arhitekture i urbanizma toga sveučilišta, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Riječ je o multidisciplinarnom istraživanju Zagreba kao grada koji je uspio u globalizaciji zadržati kulturni identitet.

Zagreb bi, po riječima stručnjaka s Harvarda, mogao biti pozitivan primjer uspješne preobrazbe od povijesno gledajući zatvorena sustava u otvoreni kulturni srednjoeuropski grad, a njih zanima održavanje ravnoteže između kulturnog nasljedstva i gospodarskog razvoja države.

Ministar je goste povezao s gradskim vlastima koje će, kao i studij arhitekture i neka resorna ministarstva, surađivati u provedbi projekta o Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙