FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOTOVAC: MUSICAL "VELI JOŽE" HIT SLJEDEĆE KAZALIŠNE SEZONE

Hrvatska-kultura-kazališteGOTOVAC: MUSICAL "VELI JOŽE" HIT SLJEDEĆE KAZALIŠNE SEZONERIJEKA, 11. lipnja (Hina) - Rekla je da će se HNK baviti Mediteranom, ali s malimotklonom od Italije prema Španjolskoj te je najavila nove i klasičnehrvatske tekstove.
RIJEKA, 11. lipnja (Hina) -

Intendantica riječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac na današnjoj je konferenciji za novinstvo najavila hit predstavu sljedeće sezone - musical "Veli Jože" po djelu Vladimira Nazora, autora Tamare Obrovac, Mire Gavrana i Daniela Načinovića u kojem će sudjelovati svi ansambli riječkoga HNK.

Ocijenivši proteklu sezonu, rekla je kako je s ansamblima napravila predstave koje su bile rasprodane te da će i sljedeće sezone tako nastaviti.

Rekla je da će se HNK baviti Mediteranom, ali s malim otklonom od Italije prema Španjolskoj te je najavila nove i klasične hrvatske tekstove.

Opera će otvoriti sezonu s "Carmen", a postavit će i "Figarov pir". Hrvatska drama na programu će imati tekstove "Krvavi svatovi" i "Kate Kapuralica" na dubrovačkom narječju.

U novom dijelu programa - Malim scenama - koji će se održavati u negdašnjem kinu "Kvarner", prikazat će se predstave "Prokleti ne idu na Bali" Dore Delbianco, "Jazz" Filipa Šovagovića i "Zo-zos" Giuseppea Manfridija.

Talijanska drama će utvrditi program nakon izbora novog ravnatelja, rekla je.

Protekle sezone na 138 predstava u HNK "Ivana pl. Zajca" bilo je 60.019 gledatelja, a sezonu prije 136 predstava gledalo je 41.540 gledatelja, rečeno je na konferenciji za novinstvo.

Istaknuto je također da je prvi put u devet godina riječki HNK završio s financijskim plusem od 1,1 milijun kuna, da nema neplaćenih računa te da je u poboljšanje uvjeta u toj kući uloženo 350.000 kuna.

(Hina) xdsil ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙