FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROTJEDNIM AKTIVNOSTIMA U BIH OBILJEŽEN DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI

SARAJEVO,23. lipnja(Hina) - Primanjem što ga je u utorak u Sarajevu unazočnosti velikog broja uzvanika priredilo hrvatsko veleposlanstvo uBosni i Hercegovini, završeno je gotovo trotjedno obilježavanje Danahrvatske državnosti koje su ove godine pratili i vrlo posjećeni danihrvatske kulture.
SARAJEVO,23. lipnja(Hina) - Primanjem što ga je u utorak u Sarajevu u nazočnosti velikog broja uzvanika priredilo hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini, završeno je gotovo trotjedno obilježavanje Dana hrvatske državnosti koje su ove godine pratili i vrlo posjećeni dani hrvatske kulture.

Hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić u prigodnom je govoru, održanom na primanju na kojemu su bili visoki bosanskohercegovački dužnosnici te brojni diplomati, kao i predstavnici Katoličke crkve te Islamske zajednice, istaknuo kako Hrvatska ove godine svoj Dan državnosti obilježava u posebnome ozračju jer je ostvarila svoj važni vanjskopolitički cilj - stjecanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

On je posebice istaknuo kako "prihvaćanje kandidature Hrvatske i njezin skori pristup Europskoj uniji znači veliko ohrabrenje za sve zemlje regije, a posebice za BiH" te da će dolazak Unije na granice BiH značiti i veliku potporu nastojanjima te zemlje da i sama postane članicom europske obitelji naroda.

Veleposlanik Vrbošić pozvao je ovom prigodom sve građane BiH te brojne strance koji u njoj žive da se osobno uvjere u prirodne ljepote Hrvatske i koristeći se novoizgrađenim autocestama u njoj provedu ugodne ljetne praznike.

U sklopu Dana hrvatske kulture što ih već tradicionalno organizira hrvatsko veleposlanstvo u BiH, publika u toj zemlji mogla je od 2. lipnja vidjeti uspjele kazališne predstave, zanimljive izložbe i popratiti nastupe hrvatskih glazbenika.

Uz ostale, tijekom lipnja u BiH je nastupio Zagrebački kvartet, postavljene su izložbe fotografija Stefana Lupina "Moji anđeli" te grafika Virgilija Nevjestića "Hommage a Danielle", a predstave su odigrali kazališta "Žar ptica" iz Zagreba te HNK Osijek. Svih deset različitih priredbi naišlo je na veliko zanimanje sarajevske publike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙