FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OD 1. SRPNJA NA BIH TRŽIŠTU UNICREDIT ZAGREBAČKA BANKA

SARAJEVO/ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Proces pripajanja Universalbanke Sarajevo Zagrebačkoj banci BH je dovršen, a jedinstvena će bankas poslovanjem započeti 1. srpnja pod nazivom UniCredit Zagrebačkabanka, izvijestili su danas predstavnici uprava dviju banaka uSarajevu.
SARAJEVO/ZAGREB, 23. lipnja 2004. (Hina) - Proces pripajanja Universal banke Sarajevo Zagrebačkoj banci BH je dovršen, a jedinstvena će banka s poslovanjem započeti 1. srpnja pod nazivom UniCredit Zagrebačka banka, izvijestili su danas predstavnici uprava dviju banaka u Sarajevu.

Cilj je pripajanja omogućiti bolju i povoljniju ponudu proizvoda i usluga za klijente iz svih dijelova BiH, konsolidacija tržišne pozicije na razini države te dostizanje mjesta vodeće banke u svim segmentima poslovanja, istaknuli su čelnici dviju banaka na konferenciji za novinare.

Direktor Uprave nove UniCredit Zagrebačke banke bit će dosadašnji direktor Zagrebačke banke BH Berislav Kutle, njegov zamjenik bit će dosadašnji direktor Universal banke Dženamir Abaza, a izvršni direktori Mirjana Vidan te Adriano Carisi.

Pripajanjem Universal banke Zagrebačkoj banci BH, o čemu su skupštine dioničara dviju banaka odluku donijele u travnju ove godine, aktiva nove banke - UniCredit Zagrebačka premašit će milijardu konvertibilnih maraka (oko 3,85 milijardi kuna).

Zagrebačka banka BH prošlu je godinu završila s neto dobiti od 16,9 milijuna konvertibilnih maraka, što u odnosu na 2002. godinu predstavlja porast od čak 84,5 posto, a aktiva te banke na kraju 2003. je iznosila 702 milijuna konvertibilnih maraka.

Sarajevska Universal banka, pak, prošle je godine poslovala s neto dobiti od 8 milijuna konvertibilnih maraka, a aktiva joj je povećana prema 2002. za 51 posto, na 475 milijuna konvertibilnih maraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙