FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISTANBUL: TURSKA POLICIJA PRITVORILA 34 NOVINARA I AKTIVISTA

ISTANBUL, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Prokurdska Demokratska narodnastranka (Dehap) u srijedu je izvijestila kako su 34 turska novinara iaktivista kurdskih kulturnih udruga privedena u akciji što ju je uIstanbulu iz sigurnosnih razloga provela policija uoči NATO-ovasummita 28. i 29. lipnja.
ISTANBUL, 9. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Prokurdska Demokratska narodna stranka (Dehap) u srijedu je izvijestila kako su 34 turska novinara i aktivista kurdskih kulturnih udruga privedena u akciji što ju je u Istanbulu iz sigurnosnih razloga provela policija uoči NATO-ova summita 28. i 29. lipnja.

"Policajci u civilu u utorak su pretražili prostorije u kojima se nalazi novinska agencija Dicle koja emitira vijesti na turskom i kurdskom, nekoliko prostora u kojima djeluju kulturni centri i udruge koje se zauzimaju za kurdska prava te nekoliko trgovina, nakon odluke Suda o poduzimanju mjera koje bi zajamčile sigurnost tijekom summita NATO-a koji će se održati u Istanbulu 28. i 29. lipnja", rekao je novinarima zamjenik predsjednika istanbulskog Dehapa Cemal Kavak.

On je izvijestio kako su u pritvor odvedene 34 osobe te da je policija u nekim slučajevima koristila i suzavac.

Na summitu će među ostalima biti i američki predsjednik George Bush. Turske su vlasti u posljednjih nekoliko dana pojačale mjere sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙