FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVNI TAJNIK NATO-A PODRŽAO TEŽNJU ALBANIJE ZA ULAZAK U SAVEZ

TIRANA,27. svibnja 2004.(Hina) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de HoopScheffer, koji je u srijedu navečer doputovao u dvodnevni posjetAlbaniji, podržao je težnju Albanije za članstvom u Sjevernoatlanskomsavezu.
TIRANA,27. svibnja 2004.(Hina) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer, koji je u srijedu navečer doputovao u dvodnevni posjet Albaniji, podržao je težnju Albanije za članstvom u Sjevernoatlanskom savezu.

"Ambicija Albanije da se integrira u NATO jest legitimna i zaslužuje da bude podržana", kazao je Scheffer u razgovoru s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom.

Mosiu je izrazio nadu kako će NATO krajem lipnja na summitu u Istanbulu (Turska) ohrabriti Albaniju u tom smjeru te je ponovo izrazio želju Albanije i za ulazak u Europsku uniju, navodi se u četvrtak u priopćenju iz kabineta albanskog predsjednika.

Kako se dodaje u priopćenju, Scheffer i Mosiu su razgovarali i o stabilnosti u regiji jugoistočne Europe i odgovornosti zemalja poput Albanije, Hrvatske i Makedonije koje žele postati članice NATO-a.

Glavni tajnik NATO-a, koji je iz Zagreba došao u posjetu Tirani, razgovarat će tijekom dana s albanskim premijerom Fatosom Nanoom i drugim visokim dužnosnicima te zemlje, a kasno poslijepodne će u sklopu svoje regionalne turneje otputovati u Skoplje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙