FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istanbul spreman za summit NATO saveza

ANKARA, 18. lipnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik najvećeg turskogagrada Istanbula Muammer Guler izjavio je da je grad na Bosporu spremanda 27. i 28. lipnja ugosti i zaštiti više od 50 predsjednika država ivlada na summitu NATO saveza. Među njima bit će i američki predsjednikGeorge W. Bush.
ANKARA, 18. lipnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik najvećeg turskoga grada Istanbula Muammer Guler izjavio je da je grad na Bosporu spreman da 27. i 28. lipnja ugosti i zaštiti više od 50 predsjednika država i vlada na summitu NATO saveza. Među njima bit će i američki predsjednik George W. Bush.

Guler je rekao da će sigurnost više od 5.000 gostiju, uz više od 10.000 policajaca, čuvati i pripadnici turskih oružanih snaga.

Najveći istanbulski trg Taksim i sve obližnje prometnice u gradskom središtu bit će zatvorene za promet. Na mnogim mjestima bit će postavljene kontrolne postaje kako bi se precizno utvrdio identitet svakog prolaznika.

Sigurnosne restrikcije 15-milijunskog megapolisa, osjetit će i stotine ribiča koji svakodnenevno pecaju duž 22 kilometara Bosporskog tjesnaca i Zlatnog roga.

Mjere zaštite sudionika NATO summita uključit će čak i trodnevnu zabranu održavanja feribotske veze izmedju gradova Yalova i Bandrma u Mramornom moru. Zabrana plovidbe obuhvatit će i tankere koji prevoze opasni materijal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙