FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRSKO PREDSJEDNIŠTVA DEMANTIRA DA JE PRONAĐEN PRODIJEV NASLJEDNIK

BRUXELLES, 22. lipnja 2004. (Hina) - Irsko predsjedništvo EU-ademantiralo je u utorak da je premijer Bertie Ahern pronašaonasljednika Romana Prodija na čelu Europske komisije, što je ranijeustvrdio britanski ministar za Europu Denis MacShane.
BRUXELLES, 22. lipnja 2004. (Hina) - Irsko predsjedništvo EU-a demantiralo je u utorak da je premijer Bertie Ahern pronašao nasljednika Romana Prodija na čelu Europske komisije, što je ranije ustvrdio britanski ministar za Europu Denis MacShane.

Izvor blizak irskom predsjedništvu pripisao je MacShaneovu izjavu "konfuziji". "Zasad nema napretka" u tom pogledu, rekao je taj izvor.

MacShane je izjavio za radio RTL u utorak ujutro da je Ahern nakon konzultacija s europskim partnerima "pronašao nekoga tko može zadovoljiti, ne samo London i Pariz, nego i ostale 23 europske prijestolnice". MacShane pri tom nije naveo nijedno ime.

Prema izvorima iz irskog predsjedništva, Ahern bi mogao zakazati izvanredni summit EU-a, na kojem bi se trebao imenovati novi predsjednik Europske komisije, 29. lipnja navečer, po povratku većine čelnika sa summita NATO-a u Istanbulu.

Međutim, Ahern ne namjerava sazivati novi summit ako ne bude siguran da je pronašao ime oko kojeg će se svi složiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙