FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIJELOVI IRAČKIH RAKETA OTKRIVENI NA NIZOZEMSKOM OTPADU

WASHINGTON/NEW YORK,8. lipnja(Hina) - Motori dviju iračkih raketazemlja-zrak pojavili su se na odlagalištu otpada u Nizozemskoj,izvijestili su UN-ovi inspektori za zabranjena iračka oružja(UNMOVIC).
WASHINGTON/NEW YORK,8. lipnja(Hina) - Motori dviju iračkih raketa zemlja-zrak pojavili su se na odlagalištu otpada u Nizozemskoj, izvijestili su UN-ovi inspektori za zabranjena iračka oružja (UNMOVIC).

Stručnjaci UNMOVIC-a potvrdili su da je jedan od motora iz rakete Al Samoud 2, zabranjene međunarodnim sankcijama, koju su UN-ovi inspektori već ranije bili označili, izvijestio je u ponedjeljak UN.

UNMOVIC naglašava kako najnoviji događaji ukazuju na teškoće otkrivanja razvijenosti tajnih iračkih programa oružja.

Predstavnici nizozemskog odlagališta otpada kazali su da se na odlagalištu početkom godine pojavilo možda čak desetak sličnih motora, a još ih je više možda prošlo nezapaženo, te da se od studenog 2003. niz drugih predmeta od nehrđajućih metala s natpisima Irak i Bagdad pojavljuje u pošiljkama s Bliskog istoka.

Izvješće UNMOVIC-a kaže da nedavne satelitske snimke pokazuju da je niz mjesta u Iraku na kojima je ranije bila oprema i materijali pod međunarodnom kotrolom ili počišćeno ili uništeno te da su neke od materijala možda uzeli pljačkaši i prodali kao otpad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙