FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUGA JURIS PROTECTA OSUĐUJE POSKUPLJENJE ODVJETNIČKIH TARIFA

ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Udruga za pravnu zaštitu JurisProtecta osudila je prošlotjednu odluku Hrvatske odvjetničke komore(HOK) o povećanju odvjetničkih tarifa i pozvala sve građane da im sepridruže u prosvjedu protiv, kako kažu, zlouporabe odvjetničkogmonopola.
ZAGREB, 21. lipnja 2004. (Hina) - Udruga za pravnu zaštitu Juris Protecta osudila je prošlotjednu odluku Hrvatske odvjetničke komore (HOK) o povećanju odvjetničkih tarifa i pozvala sve građane da im se pridruže u prosvjedu protiv, kako kažu, zlouporabe odvjetničkog monopola.

Osuđujemo odluku HOK-a od 19. lipnja 2004. kojom su cijene odvjetničkih usluga višestruko povećane, naročito onu kojom je cijena odvjetničke satnice povišena s 40 na 500 kuna, ističe u priopćenju Juris Protecta.

Tvrde da je način obračuna odvjetničkih usluga u Hrvatskoj jedinstven u svijetu, jer su si odvjetnici s jedne strane osigurali višestruke iznose za svaki izlazak na ročište i napisani podnesak, a s druge strane imaju neograničenu mogućnost ugovaranja udjela od dobivenog iznosa spora.

Ustvrdivši da su cijene odvjetničkih usluga u Hrvatskoj u nekim slučajevima veće nego u bogatim europskim zemljama, Juris Protecta pozvala je sve građane da im se pridruže u prosvjedu protiv "zlouporabe odvjetničkog monopola u Hrvatskoj".

"Odvjetnički lobi zloupotrijebio je svoj utjecaj na hrvatsko zakonodavstvo i spriječio donošenje zakona kojim bi se odredili visina i način obračuna odvjetničkih tarifa po uzoru na sve zemlje Europske unije", navodi se u priopćenju.

Udruga je ujedno pozvala i Vladu, Ministartsvo pravosuđa i saborske zastupnike da iniciraju donošenje zakona kojim će se što je moguće prije odrediti način obračuna i visina odvjetničkih tarifa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙