FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POSLOVNI ČOVJEK HRVATSKOG PORIJEKLA PRED AMERIČKIM PRAVOSUĐEM MOŽDA POBJEGAO U HRVATSKU

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Američka državna pravobraniteljicaRosslyn Mauskopf optužila je za poslovne malverzacije TomuRazmilovića, bivšeg izvršnog direktora tvrtke Symbol Technologies, noRazmilović je putem svog odvjetnika najavio da se neće odazvatisudskom pozivu i pojaviti se u četvrtak na saveznom sudu na LongIslandu (New York), piše u srijedu newyorški Newsday navodeći kako senagađa da je Razmilović možda pobjegao u Hrvatsku.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Američka državna pravobraniteljica Rosslyn Mauskopf optužila je za poslovne malverzacije Tomu Razmilovića, bivšeg izvršnog direktora tvrtke Symbol Technologies, no Razmilović je putem svog odvjetnika najavio da se neće odazvati sudskom pozivu i pojaviti se u četvrtak na saveznom sudu na Long Islandu (New York), piše u srijedu newyorški Newsday navodeći kako se nagađa da je Razmilović možda pobjegao u Hrvatsku.

Razmilović je navodno koristio svoj položaj za računovodstvene malverzacije tijekom četiri godine do svojeg umirovljenja 2002. godine kada se preselio u Englesku, piše list. Tvrtka je izjavila da je 2002. godine s Razmilovićem raskinula ugovor nakon unutarnje istrage njegovog računovodstva čiji su rezultati doveli do brisanja 233 milijuna u prihodima i 250 milijuna dioničkog kapitala, piše list.

Razmilović je trebao u četvrtak doći pred savezni sud na Long Islandu (New York) no njegov je odvjetnik obavijestio američke vlasti da se Razmilović neće vratiti u SAD, piše list i prenosi riječi glasnogovornika državnog tužiteljstva Roberta Nardoze da se Razmilovića sada smatra "bjeguncem pred pravdom" te da je tužiteljstvo o tome obavijestilo Interpol. Razmilović je porijeklom iz Hrvatske i vjeruje se da je u toj zemlji, no tužitelj Nardoza nije želio komentirati ta nagađanja, stoji u članku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙