FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: ODVJETNIČKA KOMORA PROTIV ASHDOWNA

MOSTAR, 11. lipnja 2004. (Hina) - Odvjetnička komora Federacije BiHoptužila je Visokog predstavnika Paddya Ashdowna da je nasrnuo naneovisnost odvjetničkog poziva nametanjem svojeg kandidata za članaVisokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, nadzornog pravosudnogtijela, te je tom odvjetniku uskratila povjerenje.
MOSTAR, 11. lipnja 2004. (Hina) - Odvjetnička komora Federacije BiH optužila je Visokog predstavnika Paddya Ashdowna da je nasrnuo na neovisnost odvjetničkog poziva nametanjem svojeg kandidata za člana Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, nadzornog pravosudnog tijela, te je tom odvjetniku uskratila povjerenje.

"Visoki predstavnik je, kao nitko do sada, nasrnuo na samostalnost i neovisnost odvjetničkog poziva", ističe se pismu koje je Odvjetnička komora u petak uputila Ashdownu nakon sjednice njihova Upravnoga odbora u Mostaru.

Odvjetnička udruga nije navela ime odvjetnika kojemu je uskratila pravo zastupanja ali je naglasila da je predložila odvjetnika Žarka Bulića iz Sarajeva "kao osobu od najvećeg povjerenja i najviših stručnih i moralnih vrijednosti".

"Sa zaprepaštenjem smo primili vijest o tome da niste prihvatili našu volju i naš izbor te da ste za predstavnika Odvjetničke komore FBiH izabrali drugu osobu - drugog odvjetnika", dodaje se u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙