FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKEDONSKA POLICIJA UHITILA TRAŽENOG KRIMINALACA

SKOPLJE, 20. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Makedonska policija uhitila jejednog od najtraženijih kriminalaca u cijeloj regiji za kojeg sesmatra da je organizator velikog lanca krijumčarenja ljudi, priopćenoje u Skoplju.
SKOPLJE, 20. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Makedonska policija uhitila je jednog od najtraženijih kriminalaca u cijeloj regiji za kojeg se smatra da je organizator velikog lanca krijumčarenja ljudi, priopćeno je u Skoplju.

Vulent Makelara, koji je promijenio ime u Carlito Brigante prema liku kojeg je glumio Al Pacino u američkom kriminalističkom filmu "Carlitov način" , uhićen je u skopskoj zrakoplovnoj luci neposredno po dolasku iz Italije gdje je odslužio 15-mjesečnu kaznu zatvora za seriju pljački.

Makelara alias Brigante odgovarat će pred sudom u Skoplju za više kaznenih djela, uključujući oružanu pljačku, nasilje i otmicu dva policajca u zapadnomakedonskom gradu Debru 2003. godine.

On je ujedno drugi najkrupniji gangsterski bos kojeg su makedonske vlasti uhitile od prošle godine. Prvi je bio Dilaver Bojku koji je, prema riječima američkog veleposlanika u Skoplju Lawrenca Butlera, važio za "najpoznatijeg makedonskog državljanina u inozemstvu" i "kralja zapadnomakedonskog podzemlja".

Makedonija je jedna od ključnih točaka u mreži krijumčarenja ljudi iz bivšeg Sovjetskog saveza u zapadnu Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙