FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RONČEVIĆ DANAS U SKOPLJU

SKOPJE, , 18. lipnja 2004. (Hina) - U okviru priprema za istanbulskisummit NATO-a danas se u Skoplju održava Konferencija ministara obranezemalja potpisnica Jadranske povelje na kojem izaslanstvo ministarstvaobrane Republike Hrvatske predvodi ministar Berislav Rončević, koji ćeosim sudjelovanja u radu skupa imati i odvojene bilateralne susrete sministrima obrane Makedonije, Vladom Bučkovskim i Albanije PandelijemMajkom.
SKOPJE, , 18. lipnja 2004. (Hina) - U okviru priprema za istanbulski summit NATO-a danas se u Skoplju održava Konferencija ministara obrane zemalja potpisnica Jadranske povelje na kojem izaslanstvo ministarstva obrane Republike Hrvatske predvodi ministar Berislav Rončević, koji će osim sudjelovanja u radu skupa imati i odvojene bilateralne susrete s ministrima obrane Makedonije, Vladom Bučkovskim i Albanije Pandelijem Majkom.

Na konferenciji, osim konačnog definiranja i usuglašavanja stavova zemalja potpisnica Jadranske povelje za istanbulski summit od kojega očekuju jasne signale za njihov budući status u ovkru NATO-a, razgovarat će se i o provođenju inicijative za osnivanje zajedničke sanitetske postrojbe vojske Hrvatske, Makedonije i Albanije. Ta bi postrojba sudjelovala u mirovnim misijama.

Sa skupa, na kojemu su kao promatrači nazočni i ministri obrane Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, te predstavnici SAD-a i NATO-a, bit će objavljena zajednička izjava sudionika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙