FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U AMERIČKOM NAPADU NA SIGURNU KUĆU AL QAEDE POGINULE 22 OSOBE

FALLUJA, 19. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američke snage u subotu suu zračnom napadu na "sigurnu kuću" koju povezuju s operativcem mrežeal Qaede Abuom Musabom al-Zarqawijem u iračkome gradu Falluji ubile 22osobe.
FALLUJA, 19. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američke snage u subotu su u zračnom napadu na "sigurnu kuću" koju povezuju s operativcem mreže al Qaede Abuom Musabom al-Zarqawijem u iračkome gradu Falluji ubile 22 osobe.

Američki vojni dužnosnici kažu da nema nikakvih znakova da je Zarqawi, čija je glava ucijenjena na deset miljuna dolara", bio u zgradi kad je napadnuta.

Bijesni Iračani izjavili su da je među poginulima bilo žena i djece.

Brigadni general Mark Kimmitt rekao je u Bagdadu da su se tom zgradom koristili borci lojalni Zarqawiju kojega službeni Washington optužuju za krvave akcije samoubilačkih napada i prošlomjesečno odrubljenje glave jednoga američkog taoca.

"Imamo relevantne dokaze da je u zgradi bilo pripadnika Zarqawijeve mreže", rekao je Kimmitt.

"Danas su koalicijske snage izvele napad na poznatu Zarqawijevu sigurnu kuću u Falluji, na temelju višestrukih obavještajnih potvrda", dodao je.

Zarqawi je najtraženiji čovjek u Iraku, a Amerikanci ga opisuju kao ključnu osobu u terorističkim napadima kojima se zemlja destabilizira u kritičnome trenutku uoči 30. lipnja kada će američke okupacijske snage prenijeti vlast na prijelaznu iračku vladu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙