FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLUŽBE SIGURNOSTI: U KHOBARU NAJMANJE 16 POGINULIH

KHOBAR, 29. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Gerilci povezani sal-Qaedom ubili su u nizu napada u gradu Khobaru najmanje 16 osoba,objavile su u subotu službe sigurnosti.
KHOBAR, 29. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Gerilci povezani s al-Qaedom ubili su u nizu napada u gradu Khobaru najmanje 16 osoba, objavile su u subotu službe sigurnosti.

Prema tom priopćenju, među mrtvima je najmanje devetero civila, među njima sedmorica stranaca, a sedmorica ubijenih bila su pripadnici saudijskih sigurnosnih snaga.

Izvori, na koje se poziva agencija Reuters, kažu da je poginuo jedan Amerikanac, jedan Britanac, dvojica Filipinaca, jedan Indijac, jedan Pakistanac te dvojica civila iz Saudijske Arabije.

Khobar je grad naftne industrije.

Naftna tržišta već neko vrijeme strahuju od mogućnosti udara na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, najvećem svjetskom izvozniku sirove nafte, jer bi to poremetilo isporuku nafte.

Napad na glavnu saudijsku naftnu regiju dogodio se samo tjedan dana nakon što je Saudijska Arabija najavila povećanje proizvodnje kako bi stabilizirala cijenu te uoči sastanka zemalja izvoznica nafte OPEC-a, zakazanog za idući tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙