FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUPINA POVEZANA S AL QAEDOM PREUZELA ODGOVORNOST ZA BAGDADSKU EKSPLOZIJU

DUBAI, 15. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Organizacija koju vodi AbuMusab al-Zarqawi, za kojega se vjeruje da je operativac al-Qaede,preuzela je u utorak odgovornost za bagdadsku eksploziju u kojoj je uponedjeljak ubijeno 13 osoba, među kojima i petero stranih radnika.
DUBAI, 15. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Organizacija koju vodi Abu Musab al-Zarqawi, za kojega se vjeruje da je operativac al-Qaede, preuzela je u utorak odgovornost za bagdadsku eksploziju u kojoj je u ponedjeljak ubijeno 13 osoba, među kojima i petero stranih radnika.

"Božjom milošću pripadnici mučeničke postrojbe Jama'ata al-Tawhida i Jihada uspjeli su iz zasjede napasti konvoj plaćeničkih parazita u središtu iračkoga glavnoga grada", kaže se u priopćenju te skupine na kojemu je datum od ponedjeljka, a u utorak je postavljeno na jednu islamističku web stranicu.

"Nekoliko vozila uništeno je, a dijelovi tijela nevjernika letjeli su zrakom", kaže se u priopćenju. "Te su operacije jasna poruka Amerikancima da njihov put po muslimanskim zemljama neće biti tako lak kako su vjerovali".

Napad u ponedjeljak bio je drugi samoubilački napad u Bagdadu u 24 sata, a poklopio se s valom ubojstava usmjerenim prema novoj prijelaznoj iračkoj vladi koja će 30. lipnja preuzeti vlast od američko-britanskih okupacijskih snaga.

Još nije potvrđena vjerodostojnost toga priopćenja na arapskome, javlja Reuters, a al-Zarqawijeva skupina preuzela je odgovornost za mnoge od tih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙