FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 19. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 19. lipnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

WASHINGTON - Bivši američki predsjednik Bill Clinton u svojoj autobiografskoj knjizi "Moj život" koja uskoro izlazi iz tiska priznao je kako je afera s Monicom Lewinsky otkrila najtamniji dio njegovog unutarnjeg života. Clinton piše kako je njegova žena Hillary izgledala kao da ju je udario, kada je konačno priznao aferu s Monicom Lewinsky i da je nakon toga dva mjeseca spavao sam na kauču odmah do spavaće sobe. Clinton tvrdi da je predsjednika Georgea W. Busha upozorio da najveću prijetnju američkoj sigurnosti predstavlja Osama bin Laden i njegova teroristička organizacija al Qaeda, te da je Bush na to jedva reagirao. Clinton na 957 stranica opisuje život od djetinjstva do skandalom obilježenih godina u Bijeloj kući. Prvo izdanje knjige bit će tiskano u 1,5 milijuna primjeraka, a o izvanrednom interesu američke publike svjedoči 2 milijuna predbilježbi.

HELSINKI - U rudniku Hitura u Nivali, na zapadu Finske, u proljeće 2001. godine otkriven je novi mineral, javljaju finski mediji. Svijetlosmeđesivi mineral tarkianit nazvan je po profesoru Mahmudu Tarkianu, sa sveučilišta u Hamburgu, za njegov doprinos mineralogiji. Mineral se sastoji od bakra, željeza, nikla, kobalta, osmija, molibdena i renija. Posljednji je vrlo rijedak element vrijedan kao i zlato, a koristi se u legurama. Detaljan opis minerala i njegov sastav objavljeni su u časopisu Canadian Mineralogist.

DUBLIN - Da rock and roll nije više što je nekada bio pokazao je frontman irske rock skupine U2 Bono Vox koji se ispričao jer je prekršio irski zakon o nepušenju na javnom mjestu i to prilikom druženja s američkim rockerima iz skupine Red Hot Chilli Peppers. Bono Vox, pravim imenom Paul Hewson, primjećen je kako puši tijekom druženja u restoranu Tea Room u sklopu hotela Clarence. "Bilo je kasno. Bio sam u društvu ljudi koji nisu iz Dublina i koji nisu znali za zabranu pa sam je na trenutak i ja zaboravio", kazao je Bono, ispričavši se. Irska je postala prva zemlja u kojoj je zabranjeno pušenje na javnim mjestima

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙