FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: SOMALIJAC OPTUŽEN DA JE HTIO DIĆI U ZRAK TRGOVAČKI CENTAR

WASHINGTON,15. lipnja(Hina) - Somalijski iseljenik u SjedinjenimDržavama optužen je radi pripremanja zavjere s pristalicama al Qaedeza dizanje u zrak trgovačkog centra u Americi, objavio je uponedjeljak glavni američki državni odvjetnik John Ashcroft.
WASHINGTON,15. lipnja(Hina) - Somalijski iseljenik u Sjedinjenim Državama optužen je radi pripremanja zavjere s pristalicama al Qaede za dizanje u zrak trgovačkog centra u Americi, objavio je u ponedjeljak glavni američki državni odvjetnik John Ashcroft.

Nurudin Abdi, 32, optužen je za zavjeru za dizanje u zrak trgovačkog centra u gradu Columbusu u američkoj saveznoj državi Ohio.

Optužnica objavljena u Columbusu optužuje Abdija za zloporabu dokumenata i zavjeru s ciljem osiguranja materijalne potpore al Qaedi.

Ashcroft je na konferenciji za novinare rekao kako je Abdi nakon što je ušao u SAD 1999. otišao u Etiopiju gdje se obučavao za uporabu oružja, bombi i vođenje gerilskog rata.

"Abdi se obučavao kako bi se pripremio za sudjelovanje u nasilnim džihadskim sukobima u inozemstvu i da bi pružio potporu aktivnostima koje bi od njega mogla zatražiti al Qaeda", rekao je Ashcroft.

Abdi je bio povezan s Iymanom Farisom, vozačem iz Ohioa rođenom u Kašmiru, koji je osuđen u listopadu zbog pomaganja al Qaede.

Abdi je uhićen u studenom 2003. zbog prijevare imigracijskih vlasti, a iako je trebao biti izbačen iz zemlje, zadržan je iz razloga nacionalne sigurnosti.

Bude li osuđen mogao bi dobiti do 30 godina za materijalno pomaganje al Qaede i 25 godina za obmanu imigracijskih vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙