FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 15,30 sati.
ZAGREB, 19. lipnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 15,30 sati.

ŠIBENIK - Hrvatska od danas ima drugačiji status u međunarodnoj zajednici, njen je položaj bitno ojačan, njen rejting skače, kao i naše obveznice na burzi, istaknuo je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade koja se održava u Šibeniku. Jučerašnjom odlukom Europskog vijeća da postaje kandidat za članicu Europsku unije, Hrvatska završava jednu tešku epizodu svoje novije povijesti, vrijeme obrane i obnove, rekao je premijer te i ovom prilikom čestito hrvatskom narodu i hrvatskim građanima na tom povijesnom postignuću.

ŠIBENIK - Nakon sastanka premijera Ive Sanadera i članova Vlade sa županijskim i gradskim čelnicima, 20-ak Unešićana prosvjedovalo je u Šibeniku zbog izgradnje centra za gospodarenje otpadom Splitsko-dalmatinske županije u Kladnjicama, na granici sa Šibensko-kninskom županijom. Unešićani su nosili natpise na kojima je stajalo kako ne žele "splitsko smeće u svojem dvorištu" jer misle da je riječ o projektu koji će uništiti čist i zdrav okoliš u Dalmatinskoj zagori. Prosvjednici ne prihvaćaju jamstva Splitsko-dalmatinske županije da je riječ o tehnološki potpuno bezopasnom pogonu.

ŠIBENIK - "Ulazak u Europsku uniju neće riješiti sve naše probleme, ali će odnos prema Hrvatskoj biti drugačiji", istaknuo je danas predsjednik Vlade Ivo Sanader, obraćajući se sudionicima 8. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održava u Šibeniku. U sklopu savjetovanja dodijeljene su nagrade za najbolje poduzetnike u šest kategorija - u kategoriji malog gospodarskog subjekta, tvrtke srednje veličine, velike tvrtke, najboljeg izvoznika, najbolje poduzetnice, te najinventivnijeg poduzetnika. Premijer Sanader je naglasio kako želimo li biti konkurentni na tržištu Europske unije, od oko 500 milijuna ljudi, moramo biti spremni na žrtve i odricanja.

ŠIBENIK - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se prijepodne s predstavnicima svih udruga proizišlih iz Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i grada Šibenika. Glavna tema razgovora bio je Zakon o hrvatskim braniteljima, za kojega je ministrica rekla da je gotovo završen te da će do kraja ovog mjeseca biti predstavljen svim udrugama. Predsjednik županijske udruge HVIDR-e i predsjednik Glavnog odbora hrvatske HVIDR-e Josip Periša upozorio je da bi novi Zakon o braniteljima trebao prihvatiti primjedbe i prijedloge braniteljskih udruga, što je ministrica i podržala.

VARAŽDIN - Varaždinsko Dobrovoljno vatrogasno društvo - Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor - proslavilo je danas u Varaždinu 140. obljetnicu, a na proslavi i na svečanoj sjednici Društva bio je i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Na svečanoj sjednici u povodu 140. obljetnice prvog vatrogasnog društva i uopće prvog organiziranog vatrogastva na području Hrvatske, predsjednik Mesić je rekao da za dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo može izreći jedino pohvalu. Dodao je kako bi, međutim, trebalo više učiniti na koordinaciji među vatrogasnim društvima, profesionalnim postrojbama i ljudima na terenu.

PULA - Albanski predsjednik Alfred Moisiu, koji nakon završenoga službenog dijela posjeta Hrvatskoj 17. i 18. lipnja boravi na Brijunima, posjetio je danas Pulu. U Gradskoj palači sastao se s pulskim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom, koji ga je upoznao s poviješću i suvremenim životom grada. Luciano Delbianco tom je prigodom istaknuo da je suživot Hrvata i Albanaca u najvećemu istarskom gradu na zavidnoj razini, te je dodao kako je prvi put i jedan pripadnik albanske manjine u pulskome Gradskom vijeću.

PULA - Na cesti Fažana-Pula kod skretanja za Puntiželu jutros se dogodila teška prometna nesreća u kojoj su dvije mlade slovenske državljanke zadobile teške i po život opasne ozljede, doznaje se u Policijskoj upravi istarskoj. Do nesreće je došlo kada je 23-godišnji Puljanin, koji je vozio "renault clio" u kojem su bile i slovenske državljanke, tijekom pretjecanja u blagom zavoju izgubio nadzor nad automobilom, sletio s ceste i zabio se u stablo. Vozač automobila kao i suvozač, 23-godišnji Puljanin, zadobili su lakše tjelesne ozljede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙