FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 10. lipnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 10. lipnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MADRID - Kanadska hodočasnica s amputiranom nogom na štakama je prehodala 700 kilometara od francuske granice do svetišta u španjolskom gradu Santiagu de Composteli. Sarah Doherty (43) ostala je bez desne noge u dobi od 13 godina nakon prometne nesreće. Nije, međutim, klonula duhom i svoj je hendikep odlučila suprostaviti prirodi. Kada je imala 21 godinu popela se na 6.194 metara visok Mount McKinley, najviši vrh Sjeverne Amerike. Za put od Saint Jean Pied de Porta na francuskoj strani granice do katedrale u Santiagu de Composteli, dug gotovo 700 kilometara, trebao joj je 31 dan. Hodočašće "vas primora da shvatite da ne trebate mnogo za život, jer ono što imate je ono što vam je stvarno potrebno", rekla je Doherty.

SYDNEY - Australske koale uskoro će se moći vidjeti samo u tamošnjim zoološkim vrtovima ako se ne zaustavi urbanizacija i povede više brige o zaštiti okoliša. Izvršna direktorica Zaklade australskih koala Deborah Tabbart izjavila je da je došlo vrijeme da se i koala nađe na popisu ugroženih vrsta. Prema njezinoj procjeni, u zemlji sada živi oko 100.000 koala od čega ih je polovina u saveznoj državi Queensland. Prije samo stotinu godina na istom ih je području živjelo oko 10 milijuna. "Koale u Queenslandu neće preživjeti. Za 15 godina neće biti nijedne. To je jednostavno realnost. Koale se ne mogu nositi s ovakvim razvojem i urbanizacijom", rekla je Tabbart.

KASSEL - Jedna žena u Kasselu u Njemačkoj kastrirala je svojeg supruga 25 centimetara dugim nožem za rezanje kruha, kojim ju je on nakon toga ubio. Osakaćeni muškarac suprugu je istjerao iz kuće u vrt gdje ju je nasmrt izbo nožem, kazao je jedan susjed koji je promatrao stravičan događaj. Pedesetogodišnja žena proglašena je mrtvom u mjesnoj bolnici, a njezin 37-godišnji suprug smješten je na intenzivnu njegu. Bračni par je policiji već od prije bio poznat po obiteljskom nasilju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙