FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 10. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 10. lipnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih događaja

UMAG - Sindikat ribara Hrvatske u subotu, 12. lipnja, u umaškoj luci organizirat će velik prosvjed zbog nedavne odluke Hrvatskog sabora da se odgodi primjena ribolovno-ekološkog pojasa, izjavio je danas novinarima predsjednik tog sindikata Luciano Bose. Napomenuo je kako je danas policiji prijavio prosvjed te dodao da Sindikat ribara Hrvatske odustaje od blokada hrvatskih luka jer ne želi izazivati neprilike i raditi protiv interesa hrvatske države.

SPLIT - Broj turista u predsezoni u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u odnosu prema istom razdoblju lani, veći ja za 12 posto, doznaje se danas od direktora županijske Turističke zajednice Milija Razovića. U predsezoni je tako u Splitsko-dalmatinskoj županiji boravilo više od 400 tisuća gostiju. Iako su turistički radnici mislili da će - zbog Europskoga nogometnog prvenstva u Portugalu i Olimpijskih igara u Grčkoj - broj noćenja u sezoni biti manji, buking pokazuje suprotno, tako da se već sada može reći da će i glavna sezona biti uspješna, rekao je Razović.

ZAGREB - Na blagdan Tijelova vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je danas misu u sjedištu Vojnog ordinarijata u Zagrebu tijekom koje je blagoslovljena kapela i posvećen oltar, a nakon mise održana je procesija po perivoju Vojnog ordinarijata. Izrazio je želju da kapela, kao i dom Vojnog ordinarijata, "doista bude obiteljska kuća za sve vjernike Vojne biskupije, vojnike i policajce, pripadnike ministarstava obrane i unutarnjih poslova, te za hrvatske branitelje, osobito invalide, za sve one koji se osjećaju pripadnicima Vojne biskupije". Vojni ordinarijat na Ksaverskoj cesti u Zagrebu svečano je otvoren 5. kolovoza prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙