FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih događaja

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je rekao da se HDZ, koji danas slavi rođendan, profilirao prema Europi, u jednom novom izdanju. To je dobro i samo neka nastave na taj način, rekao je, ali i upozorio da u HDZ-u još ima starih navika, koje do izražaja posebno dolaze u Saboru, što, kaže, nije dobro. "Najvažnije je za mene da HDZ prihvaća demokratska pravila igre, da ne proglašavaju druge stranke neprijateljima i mrziteljima Hrvatske, kao što je to bilo prije, rekao je. Napomenuo je da ni s jednom strankom nije razgovarao o potpori njegovoj predsjedničkoj kandididaturi, te ponovio kako stoji iza ranije iznesene tvrdnje da su Stjepan Tuđman i Milan Kovač početkom 1990-ih izgubili torbu s novcem koji su hrvatski iseljenici prikupljali za HDZ-a.

RIJEKA - Saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić na današnjoj je konferenciji za novinstvo te političke stranke u Rijeci ustvrdila da se "HDZ ne snalazi u rješavanju ključnih problema u zemlji te da nije spreman nastaviti s razvojem Hrvatske". Opačić je kazala da je "HDZ orijentiran prema potrošnji kako bi zadovoljio skupine i pojedince". Ustvrdila je da HDZ nije spreman za provedbu reformi, koje su, kazala je, preduvjet za razvoj. Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić je kazao da je pad popularnosti HDZ po najnovijim ispitivanjima logičan i očekivan jer da je to posljedica, kako je rekao, prijevare birača.

ZAGREB - Glavna programska skupština HSS-a na kojoj će stranka zauzeti stajalište o potencijalnim partnerima za sljedeće lokalne izbore te o izmjeni stranačkog statuta počela je prijepodne u Zagrebu. Od izaslanika Skupštine, kojih je više od 600, predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić zatražit će da stranka na lokalnim izborima u svibnju 2005. ne koalira sa strankama ni krajnje lijeve ni krajnje desne orijentacije, niti s HDZ-om. Planirane statutarne promjene trebale bi znatno proširiti ovlasti Glavnog odbora HSS-a. HSS-ovci bi danas trebali usvojti i nacionalni program obilježavnaja 100. obljetnice HSS-a koja se navršava 22. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙