FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 13 SATI

ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih događaja

ZADAR - Komentirajući posjet haaške tužiteljice Carle del Ponte Hrvatskoj, ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt izjavila je da se vrlo brzo može očekivati prebacivanje suđenja za ratne zločine iz Haaškog suda na hrvatske sudove. "Možemo vrlo brzo očekivati preuzimanje suđenja za ratne zločine na našim sudovima. Prvo prebacivanje iz Haaga očekuje se za slučaj Norac - Ademi, što će biti i prvi test našeg pravosuđa. Nakon toga mogli bi uslijediti i drugi slučajevi prebacivanja. Ne mogu spekulirati, ali možemo očekivati početak tog suđenja do kraja ove godine", rekla je u subotu u Zadru ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt.

OSIJEK - Svečanim postrojavanjem oko 3500 sudionika u Osijeku je danas završeno 4. državno natjecanje vatrogasaca Hrvatske i 6. državno natjecanje vatrogasne mladeži. Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić rekao je tom prigodom da je državno natjecanje vatrogasaca ujedno pripremanje za gašenje požara u ovoj sezoni, zajedno s Hrvatskom vojskom. Dodao je da je za ovu sezonu stiglo i 18 novih vatrogasnih vozila od kojih 13 ide na priobalje, te najavio da stiže još 40 modernih vatrogasnih vozila koja bi uz zračne snage i vatrogasne postrojbe trebala biti jamstvo spremnosti za požarnu sezonu.

ŠIBENIK - Pedesetjednogodišnji Drago Lucić iz Pokrovnika poginuo je naćas kod mjesta Žitnić na cesti Šibenik - Drniš, a 25-godišnji Mate V. iz Širitovaca kod Drniša, koji je izazvao prometnu nesreću teško je ozlijeđen, priopćila je jutros policija. Do nesreće je došlo kada je mladić iz Širitovaca, koji je vozio "fiat punto" iz pravca Šibenika prema Drnišu, preko pune linije na ravnom dijelu ceste nepropisno pretjecao dva automobila ispred sebe i udario u "fiat punto" koji je dolazio iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao poginuli Drago Lucić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙