FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) -

Pregled važnijih događaja

SPLIT - Potpredsjednica SDP-a, saborska zastupnica Milanka Opačić izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu kako od prije dva dana SDP postaje vrlo oštra oporba HDZ-u, odnosno njegovoj vlasti. Mi smo kao oporba dali pet mjeseci Vladi da se konsolidira, a jedino što smo vidjeli je da Vlada nema nikakvu koncepciju razvoja, kazala je Opačić, dodavši da je Vlada vrlo brzo odustala od predizbornih obećanja. U samo dva dana odustala je od PDV-a i ribolovno-ekološke zone, rekla je Opačić, ocijenivši da je Sanaderova vlast popustila pritiscima, pa je od PDV-a odustala zbog zahtjeva Međunarodnog monetarnog fonda, a od ribolovno-ekološke zone zbog pritisaka Italije i Slovenije.

SISAK - Udruga za pomoć i prava obiteljima žrtava kriminala čije je sjedište u Petrinji danas je u Sisku i Petrinji organizirala potpisivanje peticije za uvođenje doživotne kazne za ubojice. Predsjednica Udruge Ljubica Šubić iz Petrinje, majka 16-godišnje Elizabete koju je 3. siječnja 1998. u Petrinji bez ikakva povoda ubio Srđan Mlađan, izjavila je "da postojeći Kazneni zakon ide na ruku kriminalcima i ubojicama, jer je preblag i neučinkovit. Od zastupnika u Hrvatskom saboru Šubić je zatražila podršku za inicijativu da se maloljetnim i punoljetnim ubojicama u izmjenama i dopunama Kaznenog zavoda uvede doživotna kazna.

OSIJEK - Ha osječkom stadionu "Gradski vrt" danas je otvoreno 4. Državno natjecanje vatrogasaca, na kojemu će danas i sutra, u Osijeku i Đakovu, nastupiti više od 3500 sudionika iz cijele Hrvatske, te gostujuće ekipe iz Austrije, Mađarske i Slovenije. Natjecanje vatrogasaca održat će se u Osijeku, dok će se u Đakovu održati natjecanje vatrogasne mladeži. Potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ivan Hengl kazao je kako je ovogodišnje državno natjecanje ujedno i priprema za Međunarodnu vatrogasnu olimpijadu, koja će se iduće godine održati u Varaždinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙