FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CLINTONU AFERA S LEWINSKY "NAJTAMNIJI DIO UNUTARNJEG ŽIVOTA"

WASHINGTON,19. lipnja(Hina) - Bivši američki predsjednik Bill Clinton usvojoj novoj autobiografiji piše kako je njegova žena Hillaryizgledala kao da ju je udario kada je konačno priznao aferu s MonicomLewinsky i da je nakon toga dva mjeseca spavao sam na kauču odmah dospavaće sobe. Ł
WASHINGTON,19. lipnja(Hina) - Bivši američki predsjednik Bill Clinton u svojoj novoj autobiografiji piše kako je njegova žena Hillary izgledala kao da ju je udario kada je konačno priznao aferu s Monicom Lewinsky i da je nakon toga dva mjeseca spavao sam na kauču odmah do spavaće sobe. Ł

U knjizi "Moj život", koja sljedećeg utorka izlazi iz tiska, Clinton je napisao kako je afera s Monicom Lewinsky otkrila "najtamniji dio mog unutarnjeg života", navodi u petak agencija Associated Press koja je došla do primjerka knjige.

Clinton u svojoj autobiografiji na 957 stranica slijedi svoj život od djetinjstva do skandalom obilježenih godina u Bijeloj kući.

Nakon što je poslije dugog nijekanja konačno priznao aferu s pripravnicom u Bijeloj kući Monicom Lewinski ženi Hillary i kćerki Chelsey, Hillary je bila kao udarena, a bračni par je potom godinu dana posjećivao bračno savjetovalište, piše Clinton.

Clinton je također rekao kako se susreo s predsjednikom Georgeom W. Bushom, nakon što je ovaj bio izabran, i rekao mu da najveću prijetnju američkoj sigurnosti predstavlja Osama bin Laden i njegova teroristička organizacija al Qaeda. Bivši predsjednik tvrdi da je na to Bush jedva reagirao i potom promijenio temu razgovora.

Prvo izdanje knjige bit će tiskano u 1,5 milijuna primjeraka, a o izvanrednom interesu američke publike svjedoči 2 milijuna predbilježbi.

Vjeruje se da je Clinton sam pisao svoju knjigu, za razliku od mnogih drugih skorašnjih predsjedničkih memoara, a za nju je već dobio predujam od 10 milijuna dolara.

Publicitet oko knjige ponovno je u vijesti na američkim medijima gurnuo aferu s Monicom Lewinsky koja je obilježila Clintonovo predsjedništvo.

Američka televizija CBS će u nedjelju emitirati jednosatni interview s Clintonom u kojem je svoju aferu s Lewinsky nazvao "strašnom moralnom pogreškom".

"Učinio sam nešto iz najgoreg mogućeg razloga, samo zato što sam to mogao", rekao je Clinton u dijelu interviewa koji je unaprijed objavljen.

Za proces za smjenu koji su republikanci pokrenuli protiv njega 1998. navodeći kao razlog da je pod prisegom lagao o aferi, Clinton je rekao u knjizi da to nisu učinili da ga kazne za nemoralno ponašanje ili nepoštenje nego zbog vlasti i političkih razlika. U interviewu je bivši predsjednik rekao o procesu za smjenu kojega je preživio da je cijela bitka za njega bila časna stvar i da je ne vidi kao sramotu jer je bila nezakonita.

Clinton kaže u knjizi da je čak zahvalan svojim političkim neprijateljima jer ga je mučna borba za opstanak na mjestu predsjednika ponovno zbližila sa ženom. Kada je proces za smjenu bio okončan prestalo je i njegovo progonstvo na kauču, navodi AP njegove riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙