FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA VINKA PAKUŠIĆA "MUOJ NUONO I DRUGE PRIČE IZ PAIZA"

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Naklada Centar za kulturu StarogaGrada predstavila je danas na konferenciji za novinare u Društvuhrvatskih književnika knjigu pripovijedaka Vinka Pakušića "Muoj nuonoi druge priče iz Paiza".
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - Naklada Centar za kulturu Staroga Grada predstavila je danas na konferenciji za novinare u Društvu hrvatskih književnika knjigu pripovijedaka Vinka Pakušića "Muoj nuono i druge priče iz Paiza".

O knjizi su govorili književnici Tahir Mujičić, Ivo Žanić i autor knjige Vinko Pakušić.

Knjigu "Muoj nuono i druge priče iz Paiza" (123 str.) uredio je Frane Plančić, a sastavljena je od pripovijedaka Muoj nuono, Priče s njive, Kančenica, Barba Fobe Mijengo, Kokoša i Sućija.

Pripovijetke su pisane čakavskim dijalektom Staroga Grada na otoku Hvaru, a na kraju je knjige i rječnik manje poznatih riječi.

Kroz taj jezik možemo odčitati bitne odrednice jednoga mentaliteta i socijalnoga položaja o kojem autor piše, rekao je Žanić i dodao kako su smijeh i plač temeljne dinamike života koji prožima ovu knjigu.

Knjiga će biti večeras predstavljena u muzeju Mimara, rekao je Plančić i dodao kako će o knjizi govoriti književnici Stipe Čuić i Nedjeljko Fabrio.

Vinko Pakušić (1930.) umirovljeni je profesor hrvatskog jezika. Ovo mu je prva knjiga pripovijedaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙