FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPEC DOGOVORIO POVEĆANJE PROIZVODNJE RADI SMIRIVANJA CIJENA

BEJRUT, 3. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Organizacija zemalja izvoznicanafte (OPEC) postigla je danas dogovor o povećanju proizvodnje za dvamilijuna barela dnevno ili osam posto, u nastojanju spuštanja cijenasirove nafte s 40 dolara po barelu, kazao je viši dužnosnik togakartela.
BEJRUT, 3. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) postigla je danas dogovor o povećanju proizvodnje za dva milijuna barela dnevno ili osam posto, u nastojanju spuštanja cijena sirove nafte s 40 dolara po barelu, kazao je viši dužnosnik toga kartela.

Sporazum 11-članog kartela također obećava porast proizvodnje za dodatnih 500.000 barela dnevno u kolovozu, kazao je taj delegat.

Ministri nafte morat će još ratificirati sporazum na današnjem službenom zasjedanju kartela. OPEC će se ponovno sastati 21. srpnja kako bi razmotrio politiku, dodaje taj delegat.

Taj sporazum podiže službenu razinu proizvodnje kartela na 25,5 milijuna barela dnevno te je, čini se, kompromis između Saudijske Arabije, koja je predlagala da se proizvodne kvote odmah povećaju za 2,5 milijuna barela dnevno, i zemalja poput Irana i Venezuele koje se zalažu za manje povećanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙