FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POTPREDSJEDNICA VLADE J. KOSOR RAZGOVARALA S m. dahle, IZVRŠNOM DIREKTORICOM ZAKLADE KUĆA LJUDSKIH PRAVA IZ NORVEŠKE

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorrazgovarala je danas s izvršnom direktoricom Zaklade kuća ljudskihprava iz Norveške Mariom Dahle, priopćeno je iz Vladina Ureda zaodnose sa javnošću.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s izvršnom direktoricom Zaklade kuća ljudskih prava iz Norveške Mariom Dahle, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose sa javnošću.

Temeljni ciljevi Zaklade osnovane u Oslu 1989. su jačanje civilnog društva. Zaklada je prvotno osnovana kao udruga za podupiranje lokalnih institucija za zaštitu ljudskih prava, a tijekom godina djelovanje je proširila i u nizu zemalja istočne Europe, Azije i Afrike.

U Hrvatskoj od 2001. djeluje kroz četiri glavna modela - povećanje razine informiranosti o ljudskim pravima, nadgledavanje provedbe ljudskih prava, besplatne pravne zaštite i pomoći žrtvama nasilja kao i jačanja nacionalne mreže udruga koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Potpredsjednica Kosor dala je punu potporu djelovanju Zaklade, ukazala na niz instituta zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj te upoznala izvršnu direktoricu Dahle s aktivnostima Vlade koje su pokrenute u tom pogledu.

Sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Žarko Puhovski, direktorica Hrvatskog pravnog centra Vesna Grubić i koordinatorica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka, stoji u Vladinom priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙