FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GORNJI BOGIĆEVCI: Norvežani pomažu razvoj poljoprivrednih zadruga

GORNJI BOGIĆEVCI, 8. lipnja 2004. (Hina) - U Gornjim Bogićevcima danassu sporazum o nastavku investicijske suradnje norveške udruge Jaerenproduktutviklinga i Poljoprivredne zadruge "Brezine" u GornjimBogićevcima potpisali direktori norveške udruge i PZ-a HohnSkjaeveland i Ante Orešić.
GORNJI BOGIĆEVCI, 8. lipnja 2004. (Hina) - U Gornjim Bogićevcima danas su sporazum o nastavku investicijske suradnje norveške udruge Jaeren produktutviklinga i Poljoprivredne zadruge "Brezine" u Gornjim Bogićevcima potpisali direktori norveške udruge i PZ-a Hohn Skjaeveland i Ante Orešić.

Po sporazumu Norvežani će u "Brezine" uložiti 1,600.000 kuna.

Kreditiranju poljoprivredne proizvodnje namijenjeno je 1,400.000 kuna s vrlo povoljnim kamatama, a novac koji će poljoprivrednici vraćati ponovno će biti doznačen u kreditni fond same zadruge.

Za financiranje projekta razvoja zadruge bit će namijenjena nepovratna svota od 370.000 kuna.

Suradnja zadruge i norveške udruge počela je prošle godine u lipnju kad je potpisan prvi ugovor, a zatim i dopunski po kojem je ugovoreno ulaganje od 969.000 kuna namijenjenh za zajmove na pet godina za razvoj poljoprivredne proizvodnje i zajmove na godinu dana za proljetnu sjetvu. Nabavljeno je dostavno vozilo, opremljena poljoprivredna ljekarna i mješaonica stočne hrane.

Petgodišnje zajmove uzela su 24 poljoprivrednika, a jednogodišnji 26. Očekuju da će u jesenskoj sjetvi zadruga kreditirati više od stotinu proizvođača upravo na temelju novopotpisana ugovora o suradnji.

"Ovo činimo iz dvaju razloga - želimo steći prijatelje, ali i pomoći vašim i našim poduzećima, te ostvariti još čvršću gospodarsku suradnju", naglasio je Skjaeveland.

"Zadruga želi pomoći mali obiteljskim gospodarstvima", naglasio je Orešić i dodao kako će zadruga "Brezine" biti nositelj tog projekta.

Očekuje se da će se potpisani sporazum početi provoditi za desetak dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙