FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U EUROZONI PORASLA 1,7 POSTO

BRUXELLES, 18. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Industrijska proizvodnja ueurozoni u travnju je uvećana 0,2 posto u odnosu na mjesec ranije, te1,7 posto na godišnjoj razini, objavio je statistički ured Europskeunije Eurostat.
BRUXELLES, 18. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Industrijska proizvodnja u eurozoni u travnju je uvećana 0,2 posto u odnosu na mjesec ranije, te 1,7 posto na godišnjoj razini, objavio je statistički ured Europske unije Eurostat.

U čitavoj 25-članoj Uniji industrijska je proizvodnja u tome mjesecu porasla 0,5 posto na mjesečnoj, te 2,4 posto na godišnjoj razini.

Najsnažniji je mjesečni rast zabilježen među najnovijim zemljama članicama Unije, pri čemu je Litva ostvarila ukupno povećanje od 4 posto, a Poljska 3,6 posto. S druge strane, Nizozemska je pokazala pad od 3,4 posto, dok je portugalska proizvodnja smanjena za 2,7 posto.

U građevinskom sektoru eurozone proizvodnja je u prvome tromjesečju pala za 0,2 posto u odnosu na posljednje tromjesečje 2003, ali je uvećana 1,1 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije. U čitavom EU-u, taj je sektor povećao proizvodnju za 0,4 posto na tromjesečnoj, te 3,8 posto na godišnjoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙