FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 8. LIPNJA

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 8. lipnja.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. lipnja.

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) i Viadukt d.d. potpisat će Ugovor o sanaciji malog luka Krčkog mosta. Izvođač radova, zagrebački Viadukt, odabran je putem javnog nadmetanja. Ugovorna vrijednost radova, bez PDV-a, iznosi 24,9 milijuna kuna, a rok za dovršetak je najkasnije do kraja 2005. godine. Projekt sanacije Krčkog mosta započeo je 1998. godine i od tada se radovi odvijaju u kontinuitetu. Do sada su izvršeni radovi na sanaciji osam stupova malog luka, a vrijednost tih radova iznosi 24 milijuna kuna. Sanacija cijelog mosta planira se završiti do 2007. godine. Krčki most duljine 1309 m izgrađen je od armirano - betonske konstrukcije, a u prometu je od 1980. Most se sastoji od dva luka, od kojih veći ima raspon 390 metara i premostio je kanal između kopna i otočića sv. Marko, a manji luk raspona 250 m premostio je kanal između sv. Marka i Krka. Veliki luk je u vrijeme građenja bio najduži luk od arimiranog betona u svijetu, a i sada spada među veće (10,30 sati, HAC, Širolina 4).

ZAGREB - Institut za javne financije (IJF) predstavit će knjigu "Konkurentnost hrvatske radne snage". Američka agencija za međunarodnu suradnju USAID u suradnji i Institutom za javne financije provela je istraživanje o konkurentnosti hrvatske radne snage, a cilj ove studije je potaknuti raspravu o tom pitanju, kao i potrebnim mjerama, menadžmentu, osobnom obrazovanju i usavršavanju i sl. (16,00 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4)

ZAGREB - Tvrtka Pro-Tim, kao izdavač, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i HGK-Komorom Zagreb, kao suizdavačima, predstavit će 11. izdanje gospodarske revije "Croatia Exclusive 2004", izdano pod pokroviteljstvom predsjednika Republike. Cilj ove publikacije je predstaviti svjetskoj poslovnoj zajednici proizvodne i izvozne mogućnosti hrvatskih tvrtki, zakonske i pravne propise, bankarski i monetarni sustav te naznačajnije gospodarske institucije i dr. (11,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45)

ZAGREB - U Hrvatskoj je u travnju ove godine ukupan promet svih pravnih osoba kojima je trgovina na malo ili popravci predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo pretežna djelatnost bio je nominalno veći u odnosu na ožujak za 6,5 posto, a realno za 6,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na travanj prošle godine, pak, promet u trgovini na malo je u četvrtom ovogodišnjem mjesecu povećan nominalno za 7,5 posto, a realno za 5,5 posto. U travnju u odnosu na ožujak, promatrano prema kategorijama pretežne djelatnosti, najveći rast prometa na malo zabilježen je u maloprodaji tekstila, odjeće, obuće i proizvoda od kože i iznosio je 18 posto, dok je u trgovini na malo motornim gorivima i mazivima rast prometa iznosio 12,9 posto.

ZAGREB - Zagreb je u prva četiri mjeseca ove godine posjetilo 135,5 tisuća turista ili 10,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a sa nešto malo više od 240 tisuća noćenja zabilježen je porast od 4,4 posto. Stranih je turista pri tome u Zagrebu, po podacima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, bilo 79,5 tisuća ili 15,6 posto više nego lani. Oni su ostvarili i većinu noćenja, 146,8 tisuća ili 4,3 posto više. Domaćih je turista u Zagrebu bilo 56 tisuća ili 4,3 posto više, dok su nešto veći porast, od 4,6 posto, domaći zabilježili sa 93,2 tisuće noćenja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙